Udskriv
Jordbær med chokolademousse fra Bageglad

Chokolademoussefyldte jordbær

Mængde 10 små glas eller mange mange jordbær

Ingredienser

  • 50 g lys sirup
  • 1 pasteuriseret æg
  • 2 pasteuriseret æggeblommer
  • dl piskefløde pisket til letpisket flødeskum
  • 200 g god mørk chokolade
  • 1 bakke jordbær

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokoladen i mikroovnen (husk at røre rundt i det indimellem) og bland den med 1dl letpisket flødeskum. Kom siruppen i en gryde og kog den op. Pisk æg og æggeblommer sammen til en creme, og hæld langsomt den varme sirup i æggeblandingen under piskning.
  2. Bland chokoladeblandingen med æggeblandingen, og vend til sidst blandingen i de resterende 2½dl letpisket flødeskum. Den færdige mousse sættes i køleskabet til afkøling.
  3. Skyld og skær bunden af nogle store jordbær (husk at gem bunden, da den skal fungere som låg). Udhul derefter jordbærrene, og kom den afkølede chokolademousse i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt lidt mousse i hvert jordbær og læg til sidst "låget" på.