Jordbærkage opskrift fra Bageglad
Udskriv

Jordbær krummekage

En virkelig lækker kage som kan laves enten med jordbær eller hindbær. Kagen har en svampet vanillebund, et lag med bær og en virkelig lækker krummetopping.
Ret Dessert
Antal 22 cm kage

Equipment

Ingredienser

Vanillebund:

  • 2 1/4 dl mel
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 85 g blødt smør
  • 3/4 dl græsk yoghurt 2%
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vanillepulver

Jordbærfyld:

  • 1 bakke jordbær (400-500 g)
  • spsk sukker
  • 1 spsk maizena

Krumme topping:

  • 4 dl mel
  • 1 3/4 dl farinsukker
  • 1 3/4 dl sukker
  • ½ tsk stødt kanel
  • 110 g smeltet smør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader. Smør en 22 cm rund springform og for den evt. med bagepapir. Rør mel, sukker, bagepulver og blødt smør sammen i en skål med elpisker til du får en smuldret dej.
  • Kombinér græsk yoghurt, æg, æggeblomme og vanillepulver i en anden skål. Tilsæt den våde blanding i den smuldrede dej lidt efter lidt og rør med elpiskeren til du får en glat, tyk dej.
  • Fordel dejen i springformen i et jævnt lag med en dejskraber.
  • Skyl og rens jordbærene og skær stilken af. Skær jordbærrene i skiver og drys med sukker og maizena. Fordel jordbærskiverne i springformen oven på vanillebunden.
  • Mos alle ingredienserne sammen med en gaffel til du får en krummelignende dej. Fordel krummedejen oven på jordbærfyldet. Bag kagen i ovnen i 40-50 minutter til en strikkepind stukket i vanillebunden ikke viser tegn på ubagt dej.

Noter

Tilpasset fra: Butter Baking