Udskriv

Hjemmelavede flødeboller opskrift

Antal 40 stk (cirka)

Ingredienser

Mørdej:

Flødeboller:

  • 500 g god mørk chokolade
  • 3/4 dl vand
  • 300 g sukker
  • 75 g glukosesirup
  • ½ vaniljestang
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker
  • Forskelligt pynt

Sådan gør du

  • Ælt alle ingredienserne til mørdejen sammen til en ensartet dej. Stil dejen koldt i en halv time inden den rulles ud.
  • Stik cirka 40 bunde ud med en diameter på 6 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bundene ved 180 grader til de er gyldne. Pensl hver bund med lidt smeltet chokolade.
  • Bring vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i kog. Massen skal koge indtil den er 117*C (brug gerne et sukkertermometer her). Hvis du ikke har et termometer kan man se temperaturen ved, at massen skal begynde at blive en smule lysebrun i farven.
  • Pisk æggehviderne sammen med 1 spsk sukker, indtil det lige skummer godt op.Pisk sukkerlagen i æggehviderne ved lav hastighed på køkkenmaskinen. Sæt hastigheden op igen, og pisk i ca. 17 min, indtil massen er kølet helt af.
  • Brug en sprøjtepose med tyl eller en almindelig frysepose og fyld marengsen i. Tryk en bred masse med top på hver af bundene og lad dem hvile i mindst én time. Herved tørrer overfladen en smule og det er nemmere at dyppe dem i chokolade.
  • Smelt chokoladen over vandbad og dyp flødebollerne i chokoladen. Sæt dem på en rist med bagepapir under, så den overskydende chokolade kan dryppe af, og pynt dem inden chokoladen smelter.
  • Til sidst sættes flødebollerne i køleskabet så chokoladen kan stivne.