Langtidsstegt and til juleaften
Udskriv

Langtidsstegt and opskrift

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 and
  • 2 æbler
  • 1/2 pose svesker
  • 1 liter vand
  • 1 løg (valgfrit)
  • 1 gulerod (valgfrit)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 130 grader.
  • Begynd med at gnubbe anden med salt og peber indvendigt og udvendigt.
  • Skræl æblerne og skær dem i små stykker. Kom æblestykkerne og sveskerne ind i anden.
  • Fyld vand i en bradepande og placer denne med en rist over inden i ovnen. Har du hals og lever fra anden kan dette lægges i vandet. Du kan også lægge en gulerod og et løg i vandet for at give mere smag til vandet, som kan bruges til sauce.
  • Placer andestegen på risten med brystsiden nedad. Steg anden i ovnen i 4 timer.
  • Vend nu anden og steg den i yderligere 2 timer. Stik i låret for at tjekke, om den er gennemstegt - der vil løbe klar væske ud når anden er færdig.
  • Gem vandet fra stegningen og si det, så du kan bruge det til sauce.