Udskriv
Opskrift på speltboller med gulerod

Speltboller opskrift med gulerod og squash

Mængde 10 store boller

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl boghvedeflager
  • 1/2 dl hørfrø
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 2 gulerødder
  • 1/3 squash
  • 750 g sigtet speltmel
  • vand til pensling

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand. Riv gulerødder og squash groft på et rivejern. Kom de revne grøntsager i gærblandingen. Tilsæt havregryn, boghvedeflager, hørfrø, salt, sukker og olie. Ælt nu melet i lidt efter lidt, til du får en glat dej.
  2. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve i 1 time. Form nu dejen til boller og lad dem efterhæve i 15 minutter. Pensl bollerne med lidt vand.
  3. Bag bollerne ved 200 grader i cirka 25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Opskriftsnoter

Bollerne er fryseegnede.