Mørk chokolade muffins opskrift
Udskriv

Mørk chokolade muffins med chokoladestykker opskrift

Antal 12 muffins

Ingredienser

  • 85 g smør
  • 110 g mørk chokolade (hakket groft)
  • 4 3/4 dl mel
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl kakao
  • 1 spsk bagepulver
  • 1/2 teske natron
  • 3 dl kærnemælk (eller rør 1 spsk citronsaft ud i 3 dl mælk og lad trække i 5 min)
  • 1 æg
  • 1 teske vanilleessens

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader. Kom muffinsforme i en muffinspande. Smelt smørret og halvdelen af den hakkede chokolade i et vandbad over kogende vand - husk at røre lidt i det. Fjern chokoladeblandingen fra varmen.
  • Rør mel, sukker, kakao, bagepulver og natron sammen i en skål. Pisk i en anden skål kærnemælk, æg og vanilleekstrakt sammen. Hæld de våde ingredienser over i de tørre sammen med den smeltede chokolade og rør det hurtigt sammen - dette skal ikke røres på køkkenmaskine, da det ikke må røres for meget!
  • Kom resten af den hakkede chokolade i dejen og rør kort rundt. Fordel nu muffinsdejen i de 12 forme. Bag muffinsene i cirka 20 minutter og lad dem køle af på en bagerist.

Noter

Tilpasset fra: Brown Eyed Baker
Disse muffins er velegnede til frysning.