Luftige speltboller fra Bageglad
Udskriv

Luftige speltboller opskrift

Der findes ikke nogen bedre duft end nybagte boller og disse lækre og utroligt luftige speltboller er simpelthen bare himmelske!
Ret Morgenmad
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 10 stk

Ingredienser

  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 75 g afkølet smeltet smør + lidt til pensling
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 1/2 teske salt
  • 1 æg
  • 8 dl sigtet speltmel
  • evt. havregryn eller sesamfrø

Sådan gør du

  • Kom vandet i en skål og rør gærret ud i det. Tilsæt nu afkølet smeltet smør og sukker samt æg og salt.
  • Ælt nu melet i lidt efter lidt til du får en glat og smidig dej - det bedste og mest luftige resultat opnås ved at bruge en køkkenmaskine.
  • Lad dejen hæve i minimum en halv time.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Form dejen til små kugler og placer dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad eller bageform beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i cirka 15 minutter.
  • Bag bollerne i 15-17 minutter til toppen er gylden. Tag dem ud af ovnen og pensl dem med lidt smeltet smør og drys evt. med havregryn eller sesamfrø.