Jødekager opskrift fra Bageglad
Udskriv

Jødekager

Antal 130 stk (cirka)

Ingredienser

Jødekagedej:

  • 250 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/2 tsk revet citronskal
  • 175 g smør
  • 1 æg
  • 125 g sukker

Drys:

  • 1 æg til pensling
  • Kanel
  • Sukker
  • 100 g mandler (cirka)

Sådan gør du

  • Kom mel, bagepulver, vanillesukker og revet citronskal i en foodprocessor. Skær smørret i skiver og kom det i foodprocessoren og hak ingredienserne, indtil du får en krummelignende dej. Alternativt kan smørret smuldres i dejen med fingrene.
  • Rør æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt nu krummedejen og ælt dejen sammen. Varmen fra hænderne gør smørret blødt og samler dejen til en glat småkagedej.
  • Rul dejen i en eller flere pølser og pak den i plastikfilm og sæt den i køleskabet i minimum 45 minutter.
  • Smut mandlerne og hak eller flæk dem. Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær enten dejen ud til runde jødekager eller rul dejen ud på en melet overflade og brug en småkageudstikker til at udstikke jødekager. Kom jødekagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pisk et æg i en lille skål. Pensl alle småkagerne med æg. Rør sukker og kanel sammen i en anden lille skål - mængden afhænger af, hvor meget drys man foretrækker. Drys kanelsukker på jødekagerne og pynt dem med mandler.
  • Bag jødekagerne ved 200 grader i 7-8 minutter. De skal være gyldne men ikke brune. Flyt forsigtigt jødekagerne over på en bagerist, så de kan køle af.
  • Opbevar jødekagerne i en lufttæt beholder så de ikke bliver bløde.

Noter

Tilpasset fra: Tørsleffs