Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Æbletærte
Ret:
Dessert
Samlet tid:
1
time
time
Antal:
1
stor tærte
Denne æbletærte opskrift har vi afprøvet utallige gange og tilpasset til perfektion. Det er vores yndlings æbletærte opskrift med den lækreste karameliserede krummetopping.
Udskriv
Equipment
Margrethe røreskål 4L
Skræller
Tærteform Ø24 cm
Japansk kokkekniv
Ingredienser
4-5
æbler
½
dl
vand
½
dl
sukker
1
spsk
kanel
100
g
smør
2
dl
sukker
2
dl
mel
Sådan gør du
Smør et tærtefad. Skræl æblerne og skær dem i både. Skær bådene i skiver på cirka 1/2 - 3/4 cms tykkelse.
Fordel æblerne i tærtefadet og hæld vandet over. Rør 1/2 dl sukker sammen med kanel og drys kanelsukkeret over æblerne i tærtefadet.
Smuldr smør, sukker og mel sammen i en skål til det bliver til en krummelignende dej. Drys krummedejen over æblerne.
Bag æbletærten ved 200 grader i cirka 30 minutter, til tærten har en gylden overflade.