Blinis med laks og avocado, opskrift fra Bageglad
Udskriv

Blinis med laks og avocado

Antal 25 stk (cirka)

Ingredienser

Blinis:

  • 1 dl boghvedemel
  • 1 1/2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 20 g smør
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • smør til stegning

Blinis fyld:

  • 2 bløde avocado
  • saften fra 1/2 citron
  • salt
  • 100 g røget laks
  • dild til pynt

Sådan gør du

  • Rør boghvedemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Rør det smeltede smør sammen med æg og mælk i en anden skål. Rør nu de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser.
  • Steg blinis på en blinispande eller en almindelig med smør. Hvis du bruger en almindelig pande skal du bruge 1 spiseskefuld dej per pandekage. Vend pandekagerne når der begynder at vise sig bobler på overfladen. Lad pandekagerne køle af på en tallerken.
  • Mos avocadoerne med citronsaft og salt i en lille skål, til du får en blød avocadocreme. Fordel 1 teske avocadocreme på hver blini.
  • Skær laksen ud i mindre stykker og fordel et lille stykke laks på hver blini. Pynt blinis med dild og server straks.