Hindbærsnitter opskrift fra Bageglad
Udskriv

Hindbærsnitter

Antal 12 stk

Ingredienser

Bund:

  • 1 vanillestang
  • 70 g flormelis
  • 150 g smør ved stuetemperatur
  • 200 g mel
  • 25 g smuttede mandler
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 dl vand

Hindbærmarmelade:

  • 2 spsk vand
  • 125 g friske eller optøede hindbær
  • saften fra 1/4 citron
  • 75 g + 1/2 spsk rørsukker
  • 1 tsk geleringsmiddel

Pynt:

  • 150 g flormelis
  • lidt vand
  • farvet krymmel

Sådan gør du

Hindbærmarmelade:

  • Lav marmeladen først. Kom vand, hindbær, citronsaft og 75 g rørsukker i en lille gryde med låg og lad det småkoge i 4 minutter.
  • Rør geleringsmiddel og 1/2 spsk rørsukker sammen i en lille skål. Drys det i den kogende marmelade og rør godt rundt. Der dannes skum på overfladen - fjern dette ved at skrabe det af med en ske.
  • Kom marmeladen i en skål eller plastikboks og stil den i køleskabet i minimum en halv time.

Bund:

  • Smut mandlerne og mal dem fint i en hakler eller foodprocessor, så du får mandelmel. Skrab kornene ud af vanillestangen og rør det sammen med flormelisen i en skål. Tilsæt smør, mel, mandelmel, bagepulver og salt. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Den er ret klistret men bør kunne æltes til en glat dej til sidst.
  • Pak dejen ind i plastikfilm og sæt den i køleskabet i 15-30 minutter.
  • Kom bagepapir på en bageplade og rul dejen tyndt ud så den dækker hele bagepladen i en stor firkant. Skær nu langs kanterne, eventuelt med en lineal, så kanterne bliver helt lige. Prik nogle huller i dejen med en gaffel.
  • Bag bunden ved 200 grader i cirka 5 minutter. Tag bunden ud af ovnen og lad den køle lidt af. Skær nu bunden ud i tre stænger på præcis samme bredde. Del den ene stang i to.
  • Bag bunden i yderligere 3-7 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle af på bagepladen og ryk stængerne lidt fra hinanden.

Pynt:

  • Kom marmelade på 1 1/2 stang i et jævnt lag. Lad være med at komme marmelade helt ud til kanten da dette vil smatte ud, når låget lægges på.
  • Rør en glasur af flormelis og vand. Kom glasuren i en lille gryde og varm den let op. Dyp en spatel i varmt vand og smør glasur ud på de bunde, der ikke har marmelade på - det skal gå hurtigt inden glasuren køler af! Drys krymmel på midten af låget inden glasuren stivner og tryk det forsigtigt ned i glasuren, så det sidder fast.
  • Saml hindbærsnitterne ved at løfte låget oven på bundene med hindbærmarmelade. Du kan med fordel skære de lange stænger over på midten, så de er lettere at flytte.
  • Skær hindbærsnitterne ud i passende størrelser, for eksempel i 12 stk.

Noter

Tilpasset fra: Mette Blomsterberg