Chokolade påskeæg fra Bageglad
Udskriv

Påskeæg med jordbær ganache

Antal 40 påskeæg (cirka)

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kom jordbærrene i en lille gryde med en lille smule vand i bunden. Frosne jordbær behøver ikke tøes op først. Kom låg på gryden og lad jordbærrene koge indtil de er helt bløde. Rør indimellem så de ikke brænder på.
  • Pres jordbærmassen gennem en lille sigte, så du har ren jordbærsaft uden kerner tilbage. Hæld den varme jordbærsaft over den hakkede hvide chokolade i en skål. Rør indtil alle klumper er væk og chokoladen er helt smeltet.
  • Stil jordbær ganachen i køleskabet natten over.
  • Tag jordbær ganachen ud af køleskabet en halv times tid før den skal bruges.
  • Temperer den lyse chokolade til overtræk. Hæld chokolade i din chokoladeform så formene er fyldte. Hæld så overskydende chokolade fra i en skål og skrab langs formen, så alt overskydende chokolade kommer af. Stil chokoladeformen koldt indtil chokoladeskallerne er stivnede.
  • Kom jordbær ganachen i en sprøjtepose eller frysepose. Klip et lille hul - det er ikke nødvendigt at bruge en tylle. Sprøjt jordbær ganache i chokoladeskallerne.
  • Temperer ny chokolade hvis den anden chokolade er blevet for kold (tjek det med et termometer). Fyld chokolade i resten af formens huller og skrab overskydende chokolade af formen.
  • Stil chokoladeformen koldt indtil chokoladerne er helt stivnede. Få chokoladerne ud af formen ved at banke på bagsiden af formen.
  • Gentag processen med den mørke chokolade.

Noter

Portionen giver cirka 400 ml jordbærfyld. Altefter størrelsen på din form kan hvert påskeæg indeholde 5-10 ml fyld.