Rabarbercrumble opskrift
Udskriv

Rabarbercrumble

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg rabarber (cirka)
  • 200 g sukker

Crumble:

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • korn af 2 vanillestænger

Sådan gør du

  • Skyl og rens rabarberne godt. Hvis du vil undgå den tråede fornemmelse, fjern det yderste lag af stilkene. Skær dem i små stykker, kom dem i et tærteform med Ø24 cm og hæld sukker over.
  • Kom det bløde smør, sukker, mel og vanillekorn i en skål og ælt det med fingrene indtil det bliver til en smuldret dej. Smuldre dejen henover rabarberne i tærtefadet.
  • Sæt tærten i ovnen. Hvis dej og rabarber fylder hele fadet så læg bagepapir under fadet, så undgår du saft der løber ud i ovnen. Bag din rabarbercrumble i ca. 30 min. ved 180 grader (alm. ovn). Skru temperaturen op til 220 rader (alm. ovn) og bag tærten i 3-4 minutter ekstra, for at give farve.

Noter

Tilpasset fra: Politiken