Udskriv
Rabarbercrumble opskrift

Rabarbercrumble opskrift

Mængde 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg rabarber (cirka)
  • 200 g sukker

Crumble:

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • korn af 2 vanillestænger

Fremgangsmåde

  1. Skyl og rens rabarberne godt. Hvis du vil undgå den tråede fornemmelse, fjern det yderste lag af stilkene. Skær dem i små stykker, kom i et ovnfast fad og hæld sukker over.
  2. Bland det bløde smør, sukker, mel og vanillekorn med fingrene indtil det bliver til en smuldret dej. Smuldre dejen henover rabarberne.
  3. Sæt i ovnen (hvis dej og rabarber fylder hele fadet så læg bagepapir under fadet, så undgår du saft der løber ud i ovnen!) og bag i ca. 30 min. ved 180˚C. Det kan være nødvendigt til sidst at skrue op for varmen for at give det lidt farve.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Politiken