Tebirkes opskrift fra Bageglad
Udskriv

Tebirkes

Antal 12 stk

Ingredienser

Tebirkes dej:

  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 350 g mel

Tebirkes fyld:

  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker

Sådan gør du

  • Smelt smørret og rør det sammen med mælk i en skål. Rør gær ud i smør-mælkeblandingen. Tilsæt salt, sukker, æg og mel og ælt det hele sammen til en glat dej.
  • Rul dejen ud (dejen skal ikke hæve først) til en aflang firkant.
  • Lav fyldet ved at mose smør, sukker og vanillesukker sammen til en remonce.
  • Smør fyldet ud på midten af den aflange dejflade. Fold så dejen indover midten fra den ene side og så den anden side, så der bliver 3 lag. Skær ud til 12 stykker.
  • Lad tebirkesene hæve i en halv times tid.
  • Pensl tebirkes med æg. Drys birkes henover. Bag tebirkesene ved 225 grader almindelig ovn i 12-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.