Sesam laks med japansk sauce
Udskriv

Sesam laks

Antal 2 personer

Ingredienser

Japansk sauce:

  • 1/4 dl soja
  • 1 spsk mirin
  • 1/2 dl hønsebuillon
  • 1/4 tsk sukker
  • 1 spsk frisk revet ingefær
  • 1/2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk maizena
  • 1 1/2 spsk koldt vand

Sesam laks:

  • 1 æg
  • 2 stk laks
  • 1/2 dl sesamfrø
  • olie til stegning

Sådan gør du

Japansk sauce:

  • Rør soja, mirin, hønsebuillon, sukker, revet ingefær og presset hvidløg sammen i en lille skål. Rør maizena og vand sammen i en anden skål til maizenaen er opløst.

Sesam laks:

  • Pisk ægget i en flad skål. Hæld sesamfrøene i en anden flad skål. Dyp den ene side af hver laksebøf først i æg og derefter i sesamfrø.
  • Opvarm olie på en pande og steg laksen med sesamfrøene nedad i cirka fem minutter, til sesamfrøene er gyldne. Vend laksen og steg på den anden side indtil den er gennemstegt.
  • Læg den færdigstegte laks på en tallerken og dæk med sølvpapir. Kom imens sauceblandingen på panden og lad det simre i 2 minutter under omrøring. Rør maizenablandingen i og lad saucen simre til den er tyknet. Hæld saucen over laksen og server straks.