Udskriv
Chokolade cupcakes med chokolade glasur

Chokolade cupcakes med chokolade smørcreme opskrift

Mængde 24 cupcakes

Ingredienser

Chokolade cupcakes:

  • 6 dl mel
  • 3 spsk kakao
  • 200 g sukker
  • 3 1/2 dl vegetabilsk olie
  • 2 æg
  • 1 tsk vanilleessens eller 1/2 tsk vanillesukker
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 1/2 tsk natron
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Chokolade cupcakes:

  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  2. Rør mel, kakao og vanillesukker hvis dette bruges sammen i en skål. Pisk olie og sukker sammen ved høj hastighed på køkkenmaskine eller med elpisker i en anden skål. Tilsæt æggene og vanilleessens hvis dette bruges til olie-sukker blandingen og pisk det sammen.
  3. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen med lidt af mælken og pisk blandingen på lav hastighed. Fortsæt indtil alt melet og mælken er pisket sammen med dejen. Rør natron ud i citronsaften og tilsæt det til dejen og pisk det sammen.
  4. Fordel cupcakedejen i muffinsforme. De skal fyldes trekvart op. Bag chokolade cupcakesene ved 175 grader i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Chokolade smørcreme:

  1. Følg opskriften for at lave chokolade smørcremen. Kom smørcremen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt den på cupcakesene, når de er afkølede.