Chokolade cupcakes med chokolade glasur
Udskriv

Chokolade cupcakes med chokolade smørcreme opskrift

Antal 24 cupcakes

Ingredienser

Chokolade cupcakes:

  • 6 dl mel
  • 3 spsk kakao
  • 200 g sukker
  • 3 1/2 dl vegetabilsk olie
  • 2 æg
  • 1 tsk vanilleessens eller 1/2 tsk vanillesukker
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 1/2 tsk natron
  • 2 spsk citronsaft

Sådan gør du

Chokolade cupcakes:

  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  • Rør mel, kakao og vanillesukker hvis dette bruges sammen i en skål. Pisk olie og sukker sammen ved høj hastighed på køkkenmaskine eller med elpisker i en anden skål. Tilsæt æggene og vanilleessens hvis dette bruges til olie-sukker blandingen og pisk det sammen.
  • Tilsæt melblandingen lidt ad gangen med lidt af mælken og pisk blandingen på lav hastighed. Fortsæt indtil alt melet og mælken er pisket sammen med dejen. Rør natron ud i citronsaften og tilsæt det til dejen og pisk det sammen.
  • Fordel cupcakedejen i muffinsforme. De skal fyldes trekvart op. Bag chokolade cupcakesene ved 175 grader i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Chokolade smørcreme:

  • Følg opskriften for at lave chokolade smørcremen. Kom smørcremen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt den på cupcakesene, når de er afkølede.