Vafler opskrift med is
Udskriv

Vafler

Antal 25 stk (cirka)
Forfatter Tørsleffs

Ingredienser

  • 125 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 75 g smør + ekstra til stegning

Sådan gør du

  • Smelt smørret. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål.Tilsæt mælk og æg og pisk dejen godt sammen. Hæld det smeltede smør i og pisk yderligere til du har en helt glat vaffeldej.
  • Opvarm vaffeljernet. Kom en klat smør midt på vaffeljernet og vip vaffeljernet, så det fordeles ud over det hele. Øs vaffeldej på midten af vaffeljernet. Dejen fordeler sig selv ud til kanterne. Luk låget og steg vaflen i cirka 5 minutter, til den er gylden.
  • Løft vaflen af vaffeljernet med en palet. Gentag processen indtil der ikke er mere dej tilbage.