Udskriv
Svampede chokolade cupcakes opskrift fra Bageglad

Svampede chokolade cupcakes opskrift

Mængde 18 stk

Ingredienser

  • 4 dl mel
  • 1 1/2 dl kakao
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl brun farin
  • 1 1/2 dl sukker
  • 170 g blødt smør
  • 3 1/2 dl mælk
  • 1 1/2 tsk vanilleessens eller 1 tsk vanillesukker
  • 2 æg

Pynt:

  • Frysetørrede jordbær

Fremgangsmåde

  1. Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en stor skål for at undgå klumper, eventuelt i skålen på en røremaskine. Tilsæt brun farin, sukker, blødt smør, mælk, vanilleessens eller vanillesukker og æg, og rør dejen på mellem hastighed på røremaskinen i cirka tre minutter.
  2. Fordel dejen i 18 muffinsforme. De skal fyldes trekvart op.
  3. Bag chokolade cupcakesene ved 180 grader almindelig ovn i 15-18 minutter. De er færdige når der ikke hænger dej ved en strikkepind, der stikkes ind i midten af cupcaken. Lad cupcakesene køle af på en bagerist.
  4. Rør imens chokolade frostingen efter anvisning i opskriften. Kom chokolade frostingen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt glasur på halvdelen af cupcakesene. Dekorér med frysetørrede jordbær inden glasuren stivner. Gentag processen på resten af cupcakesene.
  5. Opbevar cupcakesene i køleskabet og tag dem ud en halv time før servering.