Udskriv
Et stykke chokoladelagkage fra Bageglad

Chokoladelagkage med kokos

Mængde 10 -12 personer

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 2 dl rapsolie + lidt til formen
  • 2 dl kakao + lidt til formen
  • 2 1/2 dl vand
  • 2 dl kokosmælk
  • 3 æg , stuetemperatur
  • 1 1/2 tsk vanilleessens eller 1 tsk vanillesukker
  • 5 dl mel
  • 4 dl sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/4 tsk salt

Chokolade-kokos glasur:

  • 2 dl kokosmælk
  • 100 g blødt smør
  • 350 g flormelis (cirka)
  • 5 spsk kakao
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 1 1/2 tsk vanilleessens eller 1 tsk vanillesukker

Andet:

  • 2 bageforme , Ø23 cm
  • Evt. frysetørrede hindbær til pynt

Fremgangsmåde

Chokoladekage:

  1. Smør to bageforme med lidt olie. Klip to stykker bagepapir ud i runde stykker, der passer i bunden af formene og læg det i. Drys lidt kakao på siderne og bank det rundt, så det hænger ved formen.
  2. Kom vand, kokosmælk, rapsolie, æg og vanilleessens i en stor skål. Pisk det sammen, gerne på køkkenmaskine. Rør mel, sukker kakao, bagepulver, natron og salt i en anden skål.
  3. Sigt melblandingen i den våde blanding lidt ad gangen - pisk indimellem - til du har en glat chokoladekagedej uden klumper.
  4. Fordel chokoladekagedejen i de to forme - vej dem gerne, så de bliver samme størrelse. Bag chokoladekagerne ved 180 grader almindelig ovn i 25-30 minutter. Kagerne er færdigbagte når de har sluppet siderne af formene let og der kun hænger en meget lille smule dej ved en strikkepind, der stikkes i midten af kagen.
  5. Lad kagerne køle af i formene i en halv time. Kør en kniv langs kanterne, så kagerne løsner sig. Vend nu kagerne ud på hver sit spækbræt. Fjern bagepapiret og lad kagerne køle helt af i mindst 1 time.

Chokolade-kokos glasur:

  1. Imens du venter på kagerne kan glasuren røres. Kom kokosmælken i en lille skål og pisk med en elpisker, til det stivner let og bliver luftigt.
  2. Kom blødt smør og halvdelen af flormelisen i en skål og rør det sammen, gerne på køkkenmaskine, til det bliver let og luftigt. Tilsæt kakao, kardemomme og vanille og halvdelen af kokosmælken og pisk yderligere.
  3. Nu gælder det om at finde den rette konsistens. Tilsæt flormelis og kokosmælk lidt ad gangen, til du finder den rigtige smag og en luftig men tyk konsistens på glasuren. Glasuren skal ikke være så stiv at den kan stå selv, da den skal smøres på kagen, men den skal heller ikke være flydende.

Pynt kagen:

  1. Når kagerne er kølet fuldstændigt af skæres den hævede midte af kagen af, så du får to helt flade kager. Læg den ene kage med bunden nedad på et kagefad. Smør halvdelen af chokolade kokos-glasuren på kagen - ikke helt ud til kanten. Vend nu den næste kage på hovedet ovenpå, så bunden vender nedad mod glasuren og pres let, så glasuren presses ud til kanten mellem kagerne.
  2. Smør resten af chokolade-kokos glasuren på den øverste kage. Drys evt. med frysetørrede hindbær.
  3. Stil kagen i køleskabet i en halv time. Kagen er nu klar til servering og bør tages ud 10 minutter før servering. Opbevar ellers kagen i køleskabet.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Epicurious