Tarteletter med kylling opskrift
Udskriv

Tarteletter med høns, gulerødder og ærter

Antal 30 stk (12 personer)

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 kyllingebryster
  • hele peberkorn
  • 1 1/2 liter vand
  • 4 gulerødder
  • 50 g smør
  • 1 dl mel
  • 1/4 terning hønsebuillon (valgfrit)
  • 2 dl løse ærter
  • 30 tartelet skaller

Sådan gør du

  • Skær løget ud i store stykker. Kom løg, hele kyllingebryster, og nogle peberkorn i en stor gryde med vandet. Lad indholdet af gryden koge op og kog det i 35-40 minutter, til kyllingebrysterne er færdigkogte. Tag kyllingebrysterne op og læg dem på et spækbræt. Hæld resten af grydens indhold igennem en sigte ned i en skål og smid løg og peberkorn ud.
  • Kom det sigtede suppevand tilbage i gryden. Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker. Kom dem i gryden og lad indholdet af gryden koge op og kog det i 5-7 minutter, til gulerødderne er møre. Tag gulerødderne op og kom dem i en skål. Hæld suppevandet over i en anden skål.
  • Trevl kyllingebrysterne ved hjæp af to gafler og læg det til side.
  • Smelt smørret i gryden og tilsæt mel. Rør godt rundt så der dannes en melbolle. Tilsæt suppevandet lidt ad gangen og pisk så melbollen udjævnes i suppen. Lad suppen koge op og tykne. Smag suppen til med salt og peber og eventuelt en lillesmule hønsebuillon.
  • Tilsæt trevlet kylling, gulerødder og ærter. Her kan der eventuelt være behov for at tilsætte lidt vand hvis du føler suppen er for tyk.
  • Varm tarteletterne ved 200 grader almindelig ovn i 4-5 minutter, eller efter anvisning på pakken.
  • Fordel tarteletfyldet i tarteletterne og server straks.