Kagehus opskrift til jul
Udskriv

Kagehus

Antal 1 mellem kagehus

Ingredienser

  • 800 g mel
  • 250 g blødt smør
  • 2 1/2 dl brun farin
  • 3 tsk stødt kanel
  • 3 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 store æg
  • 2 1/2 dl mørk sirup

Sådan gør du

  • Bland det bløde smør med den brune farin i en røremaskine (f.eks. Kitchen Aid) på middel hastighed og rør, til det er blandet godt. Tilsæt kanel, ingefær, nellike, æg og sirup. Sigt melet i blandingen og rør, til det kun lige er blandet sammen.
  • Læg dejen i en frysepose eller pak den ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i mindst 1 time, til den er helt afkølet (evt. dagen før).
  • Opvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn. Skær delene ud til kagehuset ved hjælp af en skabelon. Læg kagehus delene på bagepapir og stil dem i køleskabet i 15 min. Bag dem i ovnen i 12-14 minutter til de er let gyldne.
  • Lad delene køle helt af før de samles til kagehus.