Udskriv
Kagehus opskrift til jul

Kagehus opskrift

Mængde 1 mellem kagehus

Ingredienser

  • 800 g mel
  • 250 g blødt smør
  • 2 1/2 dl brun farin
  • 3 tsk stødt kanel
  • 3 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 store æg
  • 2 1/2 dl mørk sirup

Fremgangsmåde

  1. Bland det bløde smør med den brune farin i en køkkenmaskine på middel hastighed og rør, til det er blandet godt. Tilsæt kanel, ingefær, nellike, æg og sirup. Sigt melet i blandingen og rør, til det kun lige er blandet sammen.
  2. Læg dejen i en frysepose eller pak den ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i mindst 1 time, til den er helt afkølet (evt. dagen før).
  3. Opvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn. Skær delene ud til kagehuset ved hjælp af en skabelon. Læg kagehus delene på bagepapir og stil dem i køleskabet i 15 min. Bag dem i ovnen i 12-14 minutter til de er let gyldne.
  4. Lad delene køle helt af før de samles til kagehus.