Risalamande uden mælkeprodukter - vegansk
Udskriv

Risalamande opskrift uden mælkeprodukter

Antal 4 - 6 personer

Ingredienser

  • 1 1/2 dl grødris
  • 1 liter vand
  • 1 vanillestang
  • 1-2 spsk sukker
  • 75 g mandler
  • 3-4 tsk vanillesukker
  • 350 ml soya piskefløde
  • 1/2 liter kirsebærsauce

Sådan gør du

  • Kom grødris, vand og vanillestang i en gryde og kog op. Lad risengrøden koge ved lav til middel varme i 40-50 minutter til den tykner helt. Rør rundt indimellem. Når risengrøden er kogt færdig fjernes gryden fra varmen og sukker røres i så det opløses i grøden. Kom risengrøden i en skål og stil den tildækket i køleskabet i minimum 4 timer, gerne natten over.
  • Smut mandlerne og hak dem groft - husk at gemme én hel til mandelgaven!
  • Pisk soja piskefløden så meget som muligt med en elpisker. Vend forsigtigt piskefløden i den nu helt kolde risengrød uden at slå luften ud af den. Tilsæt vanillesukker lidt efter lidt - smag til hvor sød risalamanden skal være.
  • Stil risalamanden i køleskabet i minimum 30 minutter inden servering. Til servering opvarmes kirsebærsaucen og serveres med risalamanden.