Kanelbrød opskrift fra Bageglad
Udskriv

Kanelbrød med glasur

Antal 1 kanelbrød (4-6 personer)

Ingredienser

Dej:

  • 1 dl lunken mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 80 g blødt smør
  • 300-350 g mel

Fyld:

  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 3 tsk kanel

Bagning:

  • 20 g smeltet smør
  • smør til formen

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • 1 æggehvide

Sådan gør du

  • Rør gær ud i mælken i en stor skål. Tilsæt sukker, salt og æg og rør godt rundt. Tilsæt blødt smør og melet lidt ad gangen og ælt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve i en halv time.
  • Rør ingredienserne til fyldet sammen i en skål. Rul dejen ud til en stor rektangel. Smør fyldet på den udrullede dej.
  • Rul dejen og skær skiver på halvanden cm ud. Læg skiverne på et stykke bagepapir og læg et andet stykke bagepapir ovenpå. Rul skiverne flade med en kagerulle. Gentag processen med alle skiverne.
  • Pensl alle skiverne med smeltet smør. Stabel skiverne oven på hinanden og læg dem i en smurt brødform. Lad kanelbrødet efterhæve i 20 minutter.
  • Bag kanelbrødet ved 190 grader i 15-20 minutter, til det er færdigbagt. Lad kanelbrødet køle helt af i formen.
  • Rør glasuren og kom den på toppen af kanelbrødet.