Chokolade cupcakes med påskeæg - opskrift fra Bageglad
Udskriv

Chokolade cupcakes med påskeæg

Antal 12 stk

Ingredienser

Chokolade cupcakes:

  • 75 g mel
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 8 spsk kakao
  • 3/4 tsk natron
  • 1 æg
  • 1 dl kærnemælk*
  • 60 g smør
  • 1 dl stærk kaffe

Luftig chokolade frosting:

  • 3 dl flormelis (cirka)
  • 100 g blødt smør
  • 4-6 spsk kakao (efter smag)
  • 3/4 dl piskefløde

Pynt:

  • 12 små påskeæg med marcipan

Sådan gør du

  • Rør mel, sukker, kakao, vanillesukker og natron sammen i en skål. Smelt smørret. I en anden skål piskes æg, kærnemælk og smeltet smør. Hæld melblandingen i skålen med de våde ingredienser under langsom omrøring. Hæld den varme kaffe i og rør dejen helt sammen. Dejen vil være meget flydende.
  • Fordel cupcake dejen i 12 muffinsforme. De skal fyldes 2/3 op. Bag chokolade cupcakesene ved 180 grader i 20-25 minutter (tjek at de er færdige ved at stikke en strikkepind i kagerne - de er færdige når der ikke hænger dej ved). Lad cupcakesene køle helt af på en bagerist.
  • Rør imens glasuren ved at piske flormelis, kakao og smør sammen med en elpisker til du får en krummelignende blanding. Tilsæt piskefløde og pisk indtil glasuren vokser lidt (ligesom flødeskum) og du har opnået den rigtige konsistens. Tilsæt evt. mere flormelis hvis den er for tynd.
  • Kom glasuren i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl. Når cupcakesene er kølet helt af sprøjtes en ring der ligner en rede. Pynt rederne med påskeæggene. Stil cupcakesene i køleskabet indtil glasuren er stivnet.

Noter

*Hvis du ikke har kærnemælk kan du røre 1 tsk citronsaft ud i 1 dl mælk og lade det trække i 10 min.
Opbevar cupcakesene i køleskabet og tag dem ud 1/2 time inden servering.