Jordbærgrød med fløde opskrift
Udskriv

Jordbær-rabarbergrød

Antal 8 personer

Ingredienser

Rødgrød:

  • 150 g jordbær
  • 150 g rabarber
  • 3/4 vanillestang
  • 2 dl vand
  • 150 g sukker
  • 1/2 citron
  • 2 spsk maizena
  • 1/2 dl vand

Til servering:

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • Sukker

Sådan gør du

  • Skyl jordbærrene og skær dem i halve. Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
  • Kom jordbær, rabarber, vanillekorn og vanillestang i en gryde sammen med 2 dl vand og sukker. Pres saften fra 1/2 citron i gryden. Lad indholdet af gryden koge op og lad det småkoge i 15 minutter. Fjern skum med en ske undervejs.
  • Rør maizena ud i 1/2 dl vand. Kom maizenablandingen i den kogende blanding, så den tykner let.
  • Fisk vanillestangen op af rødgrøden. Blend rødgrøden med en stavblender indtil der ikke er nogle klumper tilbage.
  • Hæld rødgrøden over i en skål igennem en sigte og stil den i køleskabet. Lad rødgrøden afkøle helt før servering.
  • Bland piskefløde og sødmælk. Server rødgrøden med mælkeblandingen og sukker.

Noter

Kan holde sig 2-3 dage på køl.
Tilpasset fra: Mette Blomsterberg