Tærte med frisk frugt fra Bageglad
Udskriv

Tærte med frisk frugt og vanillecreme

Antal 6 -8 personer

Ingredienser

Tærtebund:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør (stuetemperatur)
  • 80 g flormelis
  • 1 æg

Pynt:

  • Dit valg af frisk frugt (f.eks. hindbær, blåbær, kiwi og jordbær)

Sådan gør du

Vanillecreme:

  • Lav cremen efter anvisning i kagecreme opskriften og lad den køle helt af i køleskabet (mindst 1 time).

Tærtebund:

  • Kom mel og flormelis i en stor skål og rør det sammen. Skær smørret i små stykker og kom det i skålen sammen med æg. Ælt dejen sammen med hænderne, til du får en smidig dej. Tilsæt lidt ekstra mel hvis den er for klistret. Stil mørdejen i køleskabet i 30 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn) og smør et tærtefad med Ø24 cm. Drys lidt mel på bordpladen og rul tærtedejen ud eller pres tærtedejen ned i tærteformen med fingrene. Uanset fremgangsmåden skal du ende med en ensartet tærtebund som går helt op langs siderne på tærteformen.
  • Læg et lille stykke bagepapir på midten af tærten og læg noget tungt, som kan tåle at gå i ovnen, ovenpå - f.eks. hvide bønner, ris eller keramiske tærtevægte. Dette sikrer, at midten af tærten ikke hæver når bunden bages uden fyld. Bag tærten i 7 minutter, fjern vægten, og bag den i yderligere 5-7 minutter, til den er gylden. Lad tærten køle helt af (mindst 30 min.)

Pynt:

  • Skyl frugten og skær den ud som ønsket. Fyld den kolde kagecreme på den kolde tærte og pynt med frisk frugt.

Noter

Opbevar eventuelle rester i køleskabet.