Stracciatella is opskrift fra Bageglad
Udskriv

Stracciatella is

Antal 750 ml

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 vanillestang
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 150 g god mørk chokolade

Særligt udstyr:

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker sammen i en skål med elpisker, til du får en luftig æggesnaps. Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud. Kom vanillekornene i en anden skål sammen med piskefløden og pisk den til flødeskum.
  • Kom flødeskum i æggesnapsen og tilsæt mælk. Rør blidt rundt med en grydeske til ingredienserne er vendt. Hæld så blandingen i skålen på din ismaskine og følg producentens instrukser til at fryse isen.
  • Hak den mørke chokolade groft. Når der er 10 minutter tilbage af is-frysningen hældes den hakkede mørke chokolade i isen, så den fordeles i vanilleisen.
  • Kom stracciatella isen i en boks og frys i minimum 1 time inden servering.

Noter

Laktosefri version: Vælg en mørk chokolade uden spor af mælk. Erstat piskefløde og mælk 1:1 med laktosefri varianter.
Mælkefri version: Vælg en mørk chokolade uden spor af mælk. Erstat piskefløde 1:1 med soya piskefløde (f.eks. Alpro Piskbar). Erstat mælk 1:1 med soyamælk (evt. med vanille).