Fødselsdagscupcakes med glasur og krymmel
Udskriv

Fødselsdagscupcakes med krymmel

Antal 12 stk

Ingredienser

Vanille cupcakes:

  • 200 g mel
  • 175 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 175 g blødt smør
  • 3 æg
  • 2 tsk vanilleekstrakt eller vanillesukker
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 dl mælk

Sprøjtet glasur:

Pynt:

  • 1-2 spsk farvet krymmel
  • Lys

Sådan gør du

  • Rør mel, sukker og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt blødt smør, æg, vanille, yoghurt og mælk og rør cupcake dejen sammen med en grydeske. Undgå at bruge elpisker eller røremaskine, da dejen ikke skal røres for meget.
  • Kom 12 muffinsforme i en muffinspande og fyld dem trekvart fyldt med cupcakedej. Bag cupcakesene ved 180 grader (alm. ovn) i 18-20 minutter. De er færdige når de er let gyldne, og der ikke hænger noget dej ved en strikkepind der stikkes i midten af kagerne. Lad cupcakesene køle helt af på en bagerist.
  • Lav den piskede smørcreme efter anvisningerne i opskriften. Fyld smørcremen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt ringe af smørcreme på de helt afkølede cupcakes. Drys krymmel på og pynt med lys.

Noter

Opbevar kagerne i køleskabet og tag dem ud 30 minutter før servering.