Fantastisk brunkage opskrift fra Bageglad
Udskriv

De bedste brunkager

Antal 150 -200 stk

Ingredienser

  • 125 g mandler
  • 500 g smør
  • 500 g sukker
  • 250 g sirup
  • 10 g stødt nellike
  • 20 g stødt kanel
  • 5 g stødt kardemomme
  • 15 g potaske
  • Lidt varmt vand
  • 800-900 g mel

Sådan gør du

  • Smut mandlerne og hak dem groft.
  • Kom smør, sukker og sirup i en gryde og lad det smelte sammen over middel varme under omrøring. Det må ikke koge så meget, at det bobler. Når det er smeltet, fjernes gryden fra varmen. Lad blandingen køle af i 10-15 minutter.
  • Tilsæt de hakkede mandler sammen med stødt nellike, stødt kanel og stødt kardemomme.
  • Opløs potasken i lidt varmt vand. Tilsæt potaskeblandingen til dejen og rør godt rundt. Lad nu dejen afkøle let.
  • Kom melet i lidt efter lidt imens dejen æltes. Mængden af mel afhænger af melet og temperaturen, men dejen skal kunne æltes til en smidig glat dej. Del dejen i lange pølser og pak hver enkelt ind i plastikfilm og kom den i køleskabet i minimum 1 time.
  • Skær skiver så tynde som muligt ud af rullerne med en meget skarp kniv og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne ved 175 grader (alm. ovn) i 6-8 min. altefter hvor tyndt de er skåret, til kagerne er gyldne - de må ikke være brændte i kanten.