Juletræ konfekt opskrift fra Bageglad
Udskriv

Pistacie juletræer

Antal 10 stk (cirka)

Ingredienser

Særligt udstyr:

Sådan gør du

  • Blend pistacienødderne i en blender som kan blende nødder eller i en food processor, så du får et fint pistaciepulver. Ælt cirka 1/3 af pistaciepulveret ind i marcipanen, til det er jævnt fordelt. Du kan tilsætte 1 dråbe grøn frugtfarve hvis du ønsker, at marcipanen skal være mere grønt.
  • Rul marcipanen ud til 7-8 mm tykkelse og skær trekantede juletræer ud med en skarp kniv. Lav gerne høje trekanter med smal bund.
  • Smelt og temperer den hvide chokolade ved hjælp af et sukkertermometer. Følg evt. vores guide til chokoladetemperering.
  • Hold fast i bunden af trekanterne og dyp den øverste del i hvid chokolade. Bank den overskydende chokolade forsigtigt af, så chokoladen er jævnt fordelt. Vent 30-60 sekunder til chokoladen er let stivnet (afhænger af hvor godt tempereret chokoladen er) og dyp så den øverste del af trekanten i det resterende pistaciepulver. Brug evt. en teske til at hælde pulver over, så alle sider er dækket. Stil trekanterne på en bagerist så de kan stivne helt.
  • Smelt og temperer nu den mørke chokolade ved hjælp af et sukkertermometer. Dyp bunden af trekanterne i den mørke chokolade, så du får en pæn kant, som forestiller træstammen af juletræet. Stil trekanterne med bunden nedad på bageristen og lad dem stivne.
  • Når chokoladen er stivnet helt kan chokoladerne fjernes fra risten. Brug en skarp kniv til at skære en lige bund, så trekanterne kan stå som juletræer.