Fyldt chokolade med champagne ganache
Udskriv

Hvid chokolade med champagne ganache opskrift

Antal 16 -20 stk

Ingredienser

Champagne ganache:

Overtræk:

Sådan gør du

Champagne ganache:

  • Hak den hvide chokolade til champagne ganachen groft og kom det i en skål.
  • Kom piskefløden i en lille gryde og lad det koge op.
  • Fjern gryden fra varmen så snart det koger og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 1 minut, rør derefter rundt indtil chokoladen er helt smeltet.
  • Tilsæt nu champagne (vurder mængden efter smag) og rør godt rundt, så det blandes helt med chokoladen.
  • Kom plastikfilm over skålen og stil champagne ganachen i køleskabet.

Overtræk:

  • Smelt og temperer to tredjedele af den hvide chokolade. Følg vores guide til chokolade temperering** hvis du ikke har prøvet det før. Hæld chokoladen i en chokoladeform så hullerne er fyldt. Vend bunden i vejret på formen og bank chokoladen ud på et stykke bagepapir***, så der kun er chokolade tilbage langs kanterne af chokoladeformens huller. Skrab langs formen med en palet, så alt den overskydende chokolade fjernes. Stil chokoladeformen i køleskabet i cirka 15 minutter.
  • Tag chokoladeformen og champagne ganachen ud af køleskabet. Fyld champagne ganache i hvert hul med chokolade med en lille ske, så den er cirka 3/4 fyldt. Stil formen i køleskabet igen.
  • Smelt og temperer den sidste tredjedel af den hvide chokolade. Hæld den oveni hullerne i chokoladeformen, så der dannes et låg (bunden) på hver chokolade. Skrab langs formen med en palet, så alt den overskydende chokolade fjernes.
  • Stil chokoladeformen på køl i minimum 30 minutter, før chokoladerne bankes ud.

Noter

*Mængden af champagne afhænger af, hvor kraftig en champagne smag du ønsker. Smagen aftager for hver dag, chokoladen opbevares.
**Følg evt. vores guide til chokoladetemperering
***Gem den overskydende chokolade, du har banket ud på bagepapiret. Når det stivner kan det genbruges og tempereres på ny.