Naanbrød opskrift fra Bageglad
Udskriv

Naanbrød med hvidløg

Antal 8 -10 stk

Ingredienser

  • 1 dl lunkent vand
  • 1 1/2 spsk honning
  • 40 g gær
  • 6 dl hvedemel
  • 1/4 dl yoghurt
  • 2 tsk salt
  • 1 æg
  • 20 g smør
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Rør honning ud i lunkent vand. Tilsæt gær og rør dette ud i vandet.
  • Tilsæt yoghurt, salt og æg og rør det ud i vandet.
  • Tilsæt nu melet lidt ad gangen og ælt, indtil alt melet er tilsat og du får en glat og smidig dej. Dejen skal være lidt klistret.
  • Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.
  • Pil og pres hvidløget. Smelt smørret på en pande. Tilsæt hvidløget og svits det i smørret i 1-2 minutter. Hæld hvidløgssmørret igennem en sigte ned i en lille skål, så hvidløget sies fra.
  • Drys mel på bordet og læg dejen derpå. Skær dejen ud i 8 eller 10 lige store stykker. Rul hvert stykke fladt til 1/2 cms tykke aflange naanbrød med en kagerulle.
  • Varm en stor pande op uden fedtstof. Pensl et naanbrød på begge sider med hvidløgssmørret og læg det direkte på den varme pande. Steg naanbrødet i ca. 2 minutter, indtil det har fået farve og der er luftbobler på overfladen. Vend naanbrødet og steg den anden side i ca. 2 minutter. Læg naanbrødet til afkøling på en tallerken. Gentag processen med alle naanbrødene.
  • Server naanbrødene straks eller dæk dem til med plastikfilm hvis de skal serveres senere. Varm dem kort i ovnen inden servering.

Noter

Tilpasset fra: GimmeSomeOven