Finskbrød opskrift fra Bageglad
Udskriv

Finskbrød

Antal 60 -70 stk

Ingredienser

Finskbrød:

  • 375 g mel
  • 275 g smør
  • 85 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 60 g marcipan
  • 1/2 citron

Mandeldrys:

  • 1 æg
  • 25 g mandler
  • 2-3 spsk perlesukker

Sådan gør du

  • Smut mandlerne og hak dem fint.
  • Kom melet i en skål. Smuldr smørret ned i melet. Tilsæt sukker og vanillesukker. Riv marcipanen groft på et rivejern og kom det i skålen. Riv skallen fra en halv citron fint på et rivejern og kom også det i skålen. Ælt nu ingredienserne sammen til en smidig småkagedej.
  • Rul dejen i pølser. Rul en pølse flad med en kagerulle til en tykkelse på cirka 1 cm. Skær dejen ud i smalle stykker. Sæt stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag processen med resten af dejen.
  • Pisk ægget i en lille skål og pensl finskbrødene på toppen. Drys først perlesukker og derefter finthakkede mandler på finskbrødene.
  • Bag finskbrødene ved 175 grader i 12-15 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.