Chiagrød med hindbær fra Bageglad
Udskriv

Chiagrød med hindbærcoulis

Nem og lækker cremet chiagrød med kun 2 ingredienser! Selve grøden kan sødes eller du kan toppe den med en syrlig hindbærcoulis. Chiagrød er perfekt som mellemmåltid eller morgenmad.
Samlet tid 4 timer
Antal 2 personer (1/2 liter grød)

Ingredienser

Chiagrød:

  • 60 g chiafrø cirka 6 spsk
  • 4 1/2 dl mandelmælk eller kokosmælk
  • 1/2 tsk vanillesukker valgfrit
  • 1 spsk ahornsirup eller honning valgfrit

Hindbærcoulis:

  • 2 tsk majsstivelse
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 dl vand
  • 150 g frosne økologiske hindbær

Sådan gør du

Chiagrød:

  • Kom chiafrø, mælk og vanillesukker i et glas eller skål og rør rundt.
  • Lad blandingen stå i 5 minutter og rør så rundt igen. Stil chiagrødden i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over.

Hindbærcoulis:

  • Rør majsstivelse, sukker og vand sammen i en lille gryde og lad det koge op.
  • Tilsæt frosne hindbær og rør rundt. Lad hindbærrene koge i 2 minutter.
  • Blend hindbærrene med en stavblender og sigt kernerne fra.
  • Hæld hindbærcoulisen i en skål dækket med plastikfilm eller en plastikboks med låg og stil den i køleskabet til den er kølet helt af.

Noter

Chiagrød kan holde sig i køleskabet i op til 1 uge. 
Hindbærcoulis kan holde sig i køleskabet i op til 3 dage.