Pølsehorn opskrift fra Bageglad
Udskriv

Pølsehorn

En opskrift på virkelig gode klassiske pølsehorn, med eller uden ketchup. Disse pølsehorn er nemme at lave og fryseegnede, så du kan lave en stor portion og have ved hånden.
Samlet tid 4 timer
Antal 64 stk

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg
  • 1000-1200 g mel
  • 200 g smør
  • 64 pølser ca. 1600 g
  • 1 æg til pensling
  • Evt. ketchup

Sådan gør du

  • Lun mælken i en lille gryde eller mikroovn til den er lunken. Kom mælken i en stor skål, evt. skålen på en røremaskine. Rør gærren ud i mælken med et piskeris.
  • Tilsæt salt, sukker og æg og pisk.
  • Kom 1000 g mel i en anden skål. Skær smørret ud i små stykker og smuldre det i melet, så du får en krummelignende blanding.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen til skålen med de våde ingredienser under æltning - du kan med fordel ælte dejen på din røremaskine med æltekrog. Tilsæt evt op mod 200 g mere mel hvis din dej er meget klistret. Du skal ende med en smidig og kun let klistret dej.
  • Dæk dejen med et viskestykke, stil den lunt og lad den hæve i 1 time.
  • Del dejen i otte lige store portioner. Form en portion groft til en kugle, læg den midt på en melet overflade og rul kuglen ud til en flad, ensartet cirkel med en kagerulle.
  • Skær cirklen i otte stykker med en pizzaskærer eller skarp kniv, så der dannes otte trekanter. Læg evt en streg ketchup på den bredeste del af trekanten og læg en pølse ovenpå. Rul trekanterne fra den brede ende til spidsen, så dejen rulles om pølsen og danner et pølsehorn. Gentag processen med alt dejen og pølserne.
  • Placer pølsehornene på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pisk et æg i en lille skål og pensl pølsehornene med æg inden de bages ved 200 grader (alm. ovi 20-25 minutter, til de er let gyldne.
  • Lad pølsehornene køle af på en bagerist.

Noter

Pølsehornene er fryseegnede i op til 3 måneder.
Du kan bage 2 plader pølsehorn ad gangen hvis du bytter om på dem halvvejs igennem bagningen.