Chokoladekage med friske bær
Udskriv

Sommerhuskage

En skøn svampet chokoladekage toppet med chokoladesmørcreme og friske sommerbær. Den perfekte kage til en sommerhustur.
Ret Dessert
Samlet tid 3 timer
Antal 10 personer

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 110 g smør
  • 140 g god mørk chokolade
  • 25 g kakao
  • 2 dl kogende vand
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 250 g mel
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt

Chokoladesmørcreme:

Pynt:

  • 100 g hindbær
  • 150 g blåbær
  • 100 g kirsebær

Sådan gør du

Chokoladekage:

  • Smør en springform eller justerbar bageform (med bagepapipå Ø21 cm.
  • Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål. Hak den mørke chokolade fint og kom det i samme skål. Tilsæt kakao og kogende vand. Rør langsomt rundt indtil det kogende vand smelter ingredienserne til en tyk chokoladesauce.
  • Tilsæt sukker i skålen og rør, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt et æg ad gangen under omrøring.
  • Kom mel, vanillesukker, bagepulver og salt i en anden skål og rør det sammen.
  • Tilsæt melblandingen til den våde blanding og rør det sammen, til du har en jævn dej.
  • Hæld dejen i formen og bag chokoladekagen ved 180 grader (alm. ovi 40-50 min. Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej ved en tandstik der stikkes i midten af kagen.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af på en bagerist.
  • Skær med en skarp kniv langs inderkanten af springformen inden den løsnes og fjernes fra kagen. Stil kagen på det fad, den skal serveres på.

Chokoladesmørcreme:

  • Lav chokoladecremen efter anvisning i vores opskrift.
  • Smør chokoladecremen på toppen af kagen i et tykt lag, når kagen er kølet helt af.

Pynt:

  • Skyl frugten og sæt den oven på chokoladesmørcremen.

Noter

Opbevar kagen i køleskabet indtil en halv time før servering.