Svenske kanelboller
Udskriv

Svenske kanelboller

De lækreste svenske kanelboller med kardemomme og perlesukker. Kanelbollerne laves med gærdej og kanelfyld.
Ret Dessert
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 24 stk

Ingredienser

Kanelboller:

  • 2 1/2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 75 g blødt smør
  • 60 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 400-500 g mel

Fyld:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl brun farin
  • 1 spsk kanel

Bagning og pynt:

  • 1 æg til pensling
  • Perlesukker

Sådan gør du

Kanelboller:

  • Lun mælken i en lille gryde eller mikroovn til den er lunken. Kom mælken i en skål og rør gærren ud i mælken med et piskeris.
  • Tilsæt blødt smør, sukker, salt og kardemomme. Tilsæt halvdelen af melet og begynd at ælte dejen i hånden eller på en røremaskine med dejkrog.
  • Tilsæt løbende mere mel indtil du får en blød og smidig gærdej.
  • Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
  • Lav imens fyldet.

Fyld:

  • Kom blødt smør, sukker, brun farin og kanel i en skål og mos det sammen til en ensartet masse med en gaffel.
  • Rul og bag kanelbollerne:
  • Del dejen i to. Rul den ene dej ud til en aflang firkant med en kagerulle.
  • Smør halvdelen af fyldet på dejen med en flad kniv eller bagsiden af en ske. Undgå at komme helt ud til kanterne.
  • Rul dejen til en pølse med fyldet indeni på den lange led. Skær pølsen ud til 12 lige store stykker.
  • Placer hvert stykke på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand imellem.
  • Gentag processen med resten af dejen og fyldt og lad så kanelbollerne hæve i 1 time.
  • Pisk et æg sammen i en lille skål og pensl alle kanelbollerne grundigt med æg. Drys med perlesukker.
  • Bag kanelbollerne ved 225 grader (alm. ovi cirka 10 minutter og lad dem køle helt af på en bagerist.

Noter

Kanelbollerne er fryseegnede i op til 3 måneder.