Fødselsdag cupcakes med jordbær
Udskriv

Fødselsdagscupcakes med jordbær

Disse fine og festlige vanille cupcakes med jordbærstykker er smager fuldstændig himmelsk! De er toppet med vanille smørcreme i rød og hvid som kan anrettes til det danske flag til en fødselsdag eller anden anledning. 
Ret Dessert
Samlet tid 2 timer

Ingredienser

Jordbær cupcakes:

  • 200 g frosne eller friske jordbær
  • 175 g blødt smør
  • 350 g sukker
  • 2 æg
  • 2 æggehvider
  • 300 g mel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk vanillesukker
  • 1 dl mælk

Vanille smørcreme:

Sådan gør du

Jordbær cupcakes:

  • Skyl og skær jordbærrene ud i små stykker. Hvis du bruger frosne jordbær skal du lade dem lidt tø op så de kan skæres.
  • Kom smør i en stor skål eller i skålen på en røremaskine. Pisk med elpisker eller rør på røremaskinen med høj hastighed i et par minutter indtil smørret bliver hvidt.
  • Tilsæt sukker lidt ad gangen og fortsæt med at piske eller røre på høj hastighed indtil alt sukkeret er rørt sammen med smørret.
  • Tilsæt æg og æggehvider og rør ved lav hastighed til det blandes sammen.
  • Rør mel, bagepulver og vanillesukker sammen i en anden skål. Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør-æggeblandingen og rør indtil det kun lige er rør sammen. Tilsæt mælk og rør indtil det kun lige er rørt sammen. Tilsæt så resten af melet og rør langsomt til du får en helt glat dej.
  • Tilsæt jordbærstykkerne og rør dem meget forsigtigt med en grydeske, så de fordeles i dejen. Hvis du rører for meget farver jordbærrene dejen lyserød.
  • Fordel dejen i 16 muffinsforme og placer dem i 2 muffinspander. Formene skal være 3/4 fyldte.
  • Bag kagerne én muffinspande ad gangen ved 180 grader (alm. ovn) i 20-22 minutter. Tjek at kagerne er færdige ved at der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket i midten af en af kagerne.
  • Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle helt af på en bagerist.

Vanille smørcreme:

  • Lav dobbeltportion af vores opskrift på smørcreme.
  • Del smørcremen i to portioner og farv den ene portion rød ved hjælp af rød pastafarve. Sørg for at røre den rigtig godt så farven er helt jævnt fordelt.
  • Kom den hvide smørcreme i en sprøjtepose med en tylle. Hvis du vil lave roser som på billedet kan du bruge Wilton 2D tyllen. Sprøjt roser på cupcakesene og gentag processen med den røde smørcreme.
  • Ved servering kan du anrette cupcakesene som det danske flag.

Noter

Opbevar kagerne i køleskabet indtil 1/2 time inden servering.