Shortbread småkage opskrift fra Bageglad
Udskriv

Engelsk shortbread

Lækre og sprøde engelsk shortbread som har den karakteristiske smuldren, når man bider i dem. En superlækker og rigtig nem småkage til juletiden.
Ret Dessert
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 35 -40 stk

Ingredienser

  • 75 g flormelis
  • 230 g blødt smør
  • 300 g mel
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du

  • Pisk flormelis og smør sammen med en elpisker, på røremaskine eller i hånden med et piskeris, til det er lyst og luftigt.
  • Rør mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen til smørblandingen lidt ad gangen imens der røres med en grydeske. Til sidst bliver det til smulder.
  • Ælt den smuldrede dej sammen til en kugle. Varmen fra dine hænder hjælper til, at dejen kan formes til en kugle. Pak dejkuglen ind i plastikfilm og læg den i køleskabet i 30 minutter.
  • Tag dejen ud af køleskabet og fjern plastikfilmen. Del dejen i to.
  • Rul den ene halvdel af dejen flad med en kagerulle til den er cirka 5-7 mm tyk. Skær shortbread ud i den ønskede størrelse. Læg dine shortbread på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag processen med den anden del af dejen.
  • Prik dine shortbread med en gaffel for at sikre ensartet bagning. Bag dine shortbread ved 180 grader (alm. ovn) i 20-22 minutter, til de er svagt gyldne. Flyt dem fra bagepladen over på en bagerist til afkøling, så bunden forbliver sprød.

Noter

Opbevar dine shortbread i en lufttæt kagedåse eller plastikboks.