Udskriv
Shortbread småkage opskrift fra Bageglad

Engelsk shortbread

Lækre og sprøde engelsk shortbread som har den karakteristiske smuldren, når man bider i dem. En superlækker og rigtig nem småkage til juletiden.

Ret Dessert
Samlet tid 1 time 20 minutter
Mængde 35 -40 stk

Ingredienser

 • 75 g flormelis
 • 230 g blødt smør
 • 300 g mel
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk salt

Fremgangsmåde

 1. Pisk flormelis og smør sammen med en elpisker, på røremaskine eller i hånden med et piskeris, til det er lyst og luftigt.
 2. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen til smørblandingen lidt ad gangen imens der røres med en grydeske. Til sidst bliver det til smulder.
 3. Ælt den smuldrede dej sammen til en kugle. Varmen fra dine hænder hjælper til, at dejen kan formes til en kugle. Pak dejkuglen ind i plastikfilm og læg den i køleskabet i 30 minutter.
 4. Tag dejen ud af køleskabet og fjern plastikfilmen. Del dejen i to.
 5. Rul den ene halvdel af dejen flad med en kagerulle til den er cirka 5-7 mm tyk. Skær shortbread ud i den ønskede størrelse. Læg dine shortbread på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag processen med den anden del af dejen.
 6. Prik dine shortbread med en gaffel for at sikre ensartet bagning. Bag dine shortbread ved 180 grader (alm. ovn) i 20-22 minutter, til de er svagt gyldne. Flyt dem fra bagepladen over på en bagerist til afkøling, så bunden forbliver sprød.

Opskriftsnoter

Opbevar dine shortbread i en lufttæt kagedåse eller plastikboks.