Rør mel, bagepulver, vanillesukker og salt sammen i en skål.
Pisk smør, brun farin, sukker og æg sammen med en elpisker eller i en røremaskine.
Tilsæt melblandingen til smørblandingen lidt af gangen og rør indimellem, indtil du får en let klistret cookiedej.
Hak den mørke chokolade groft og tilsæt den hakkede chokolade til dejen. Rør rundt med en grydeske til chokoladen er jævnt fordelt i dejen.
Mas 2 spiseskefulde cookiedej sammen til en rund kugle og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag processen med resten af dejen. Der skal være god afstand imellem cookiesene (cirka 6-8 cookies på en bageplade).
Bag cookiesene i cirka 12 minutter (eller indtil kanterne bliver brune). Lad dem køle af på bagepladen i 10 minutter inden de flyttes til en bagerist til endelig afkøling.
Gentag processen med resten af dejen.
Lad cookiesene køle helt af inden de bruges til is sandwiches.
Is sandwiches:
Is sandwichesene kan laves ved blot at lægge en klat is på en cookie og lægge en anden cookie ovenpå, men hvis du ønsker perfekt formede cookies skal vanilleisen formes.
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og fordel 750 ml vanilleis i en lang række af kugler. Rul bagepapiret til en pølse og pres med hænderne, så vanilleisen bliver formet til en lang roulade.
Læg isrouladen i fryseren i minimum 1 time.
Tag isrouladen ud af fryseren og pak den ud af bagepapiret. Skær isen ud i tykke skiver og læg på en cookie og sæt top på, så det danner en sandwich.
Noter
Is-sandwiches fryses bedst med bagepapir imellem, så isen ikke smelter sammen. Lad dem tø i 15 minutters tid inden servering.