Is sandwich opskrift med hjemmelavede cookies
Udskriv

Cookies is-sandwich

Antal 6 stk

Equipment

Ingredienser

Cookies med chokolade (12 stk):

  • 150 g mel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g smør (stuetemperatur)
  • 125 g brun farin
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 150 g god mørk chokolade

Fyld:

  • 750 ml god vanilleis (cirka)

Sådan gør du

Cookies med chokolade:

  • Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).
  • Rør mel, bagepulver, vanillesukker og salt sammen i en skål.
  • Pisk smør, brun farin, sukker og æg sammen med en elpisker eller i en røremaskine.
  • Tilsæt melblandingen til smørblandingen lidt af gangen og rør indimellem, indtil du får en let klistret cookiedej.
  • Hak den mørke chokolade groft og tilsæt den hakkede chokolade til dejen. Rør rundt med en grydeske til chokoladen er jævnt fordelt i dejen.
  • Mas 2 spiseskefulde cookiedej sammen til en rund kugle og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag processen med resten af dejen. Der skal være god afstand imellem cookiesene (cirka 6-8 cookies på en bageplade).
  • Bag cookiesene i cirka 12 minutter (eller indtil kanterne bliver brune). Lad dem køle af på bagepladen i 10 minutter inden de flyttes til en bagerist til endelig afkøling.
  • Gentag processen med resten af dejen.
  • Lad cookiesene køle helt af inden de bruges til is sandwiches.

Is sandwiches:

  • Is sandwichesene kan laves ved blot at lægge en klat is på en cookie og lægge en anden cookie ovenpå, men hvis du ønsker perfekt formede cookies skal vanilleisen formes.
  • Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og fordel 750 ml vanilleis i en lang række af kugler. Rul bagepapiret til en pølse og pres med hænderne, så vanilleisen bliver formet til en lang roulade.
  • Læg isrouladen i fryseren i minimum 1 time.
  • Tag isrouladen ud af fryseren og pak den ud af bagepapiret. Skær isen ud i tykke skiver og læg på en cookie og sæt top på, så det danner en sandwich.

Noter

Is-sandwiches fryses bedst med bagepapir imellem, så isen ikke smelter sammen. Lad dem tø i 15 minutters tid inden servering.