Udskriv
Vegetar burgere med kikærtebøffer fra Bageglad

Vegertarburgere med kikærtebøffer

Mængde 4 personer

Ingredienser

!Kikærtebøffer:

  • 2 1/2 dl havregryn
  • 420 g kikærter (1 dåse)
  • 1 squash
  • 1 forårsløg
  • 1/2 spsk avocadoolie (kan erstattes med rapsolie)
  • 50 g champignons
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1/2 tsk oregano
  • salt og peber
  • 2 æg
  • olie til stegning

!Burgerfyld:

!Sriracha aioli:

  • 1/2 dl majonaise
  • 1 tsk lime saft
  • 1 spsk sriracha
  • 1/2 tsk hvidløgspulver

Fremgangsmåde

  1. Hak kikærter og havregryn groft ved brug af en hakler eller food processer - blandingen skal være hakket og ikke en paste.
  2. Riv squashen groft på et rivejern og pres saften ud med køkkenrulle. Skyl og skær champignons ud i små stykker. Rør den revede squash og champignons sammen med kikærtemassen i en stor skål. Tilsæt avocadoolie, hvidløgspulver, cayennepeber, oregano, salt og peber. Tilsæt til sidst æg og rør godt rundt til du får en klistret fars.
  3. Del farsen i fire. Form hver del til en flad bøf, cirka 1 cm tyk. Frys bøfferne i 15-30 minutter.
  4. Opvarm olie på en pande og steg bøfferne i 5-7 minutter på hver side. Læg bøfferne på køkkenrulle for at suge overskydende fedt af inden servering.
  5. Rør ingredienserne sammen til sriracha aiolien.
  6. Varm burgerbollerne i ovnen. Skyl og skær salat, tomater, agurk og avocado i skiver. Saml burgerne og server straks.