Fyldt hvid chokolade med passionsfrugt
Udskriv

Fyldt hvid chokolade med passionsfrugtganache

Antal 10 stk

Ingredienser

Hvid chokoladeovertræk:

Passionsfrugt ganache:

  • 50 ml frisk passionsfrugtsaft (cirka 4 passionsfrugter)
  • 50 ml piskefløde
  • 100 g god hvid chokolade

Sådan gør du

Hvid chokolade skaller i chokoladeform:

  • Smelt og temperer cirka 200 g hvid chokolade. Følg eventuelt vores guide til temperering. Fyld cirka 10 huller i en chokoladeform helt med hvid chokolade.
  • Vend bunden i vejret på formen og tøm chokoladen ud på et stykke bagepapir. Bank blidt formen ned på bagepapiret så du får alt chokoladen ud, så der kun er tynde skaller af chokolade tilbage i formen.
  • Skrab langs toppen af formen med en spatel, så alt den overskydende chokolade er væk. Den overskydende chokolade på bagepapiret kan genbruges, når det er stivnet. Stil chokoladeformen på køl indtil chokoladen stivner.

Passionsfrugtganache:

  • Halvér passionsfrugterne og skrab kødet ud. Pres det igennem en sigte, så kernerne bliver sorteret fra, og du får ren passionsfrugtsaft. Der skal være 50 ml saft.
  • Kom passionsfrugtsaften og piskefløden i en lille gryde og rør det sammen uden at tænde for varmen.
  • 100 g hvid chokolade groft og smelt den over et kogende vandbad, for eksempel i en metalskål. Lige inden chokoladen er helt smeltet opvarmes passionsfrugt-piskeflødeblandingen til kogepunktet i den anden gryde. Lige inden det koger hældes det over i skålen med smeltet hvid chokolade. Rør rundt med en dejskraber eller grydeske indtil passionsfrugt-flødeblandingen er helt rørt sammen med den hvide chokolade til en passionsfrugt ganache.
  • Fyld passionsfrugt ganachen i de stivnede hvid chokolade skaller i chokoladeformen. Der skal være cirka 3 mm plads tilbage til at lave et låg af chokolade.

Hvid chokolade låg:

  • Smelt og temperer yderligere 100 g hvid chokolade. Fyld den sidste plads i hullerne i chokoladeformen op med hvid chokolade. Skrab langs toppen af chokoladeformen så alt den overskydende chokolade er væk. Stil chokoladeformen på køl indtil chokoladen stivner.

Pynt:

  • Bank de hvide chokolader ud af chokoladeformen. Pynt eventuelt med hjerter af hvid chokolade ved at komme lidt smeltet hvid chokolade i et lille kræmmerhus af bagepapir og tegn langsomt små hjerter.