Poke bowl opskrift med laks
Udskriv

Poke bowls med laks

Antal 4 personer

Ingredienser

Laks:

  • 200-350 g sushilaks f.eks. laksehale (cirka)
  • 1 dl soya
  • 2 spsk risvineddike
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1/2 spsk fintrevet ingefær

Poke bowl:

  • 6 dl sushiris eller jasminris
  • 9 dl vand
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk teriyakisauce
  • Vegetabilsk olie til stegning
  • 400 g frisk ananas
  • 50 g agurk
  • 100 g rød spidskål
  • 2 modne avocado
  • 100 g edamamebønner uden skal
  • 2 spsk sorte sesamfrø

Sådan gør du

Laks:

  • Fjern skinnet fra laksen og skær det ud i små firkantede stykker. Kom det i en frysepose sammen med de resterende ingredienser til laksen og lad det ligge i marinaden i minimum 30 minutter inden servering.

Poke bowl:

  • Kom ris og vand i en gryde og kog risene efter anvisning på pakken.
  • Skræl gulerødderne og skær dem julienne. Svits gulerødderne i lidt olie på en pande ved høj varme. Tilsæt teriyakisauce og lad dem stege i 2-3 minutter, til de er møre men stadig har bid. Kom gulerødderne på en tallerken og stil dem til side.
  • Skær ananas ud i små stykker. Skyl og skær agurk ud i skiver og halvér dem. Skyl og skær den røde spidskål ud i små stykker.
  • Halvér avocadoerne, fjern stenene og skær dem ud i både.
  • Lige inden servering fordeles risene i fire store skåle. Tag laksen op af marinaden og fordel den oven på risene. Hæld lidt af marinaden over risene i hver skål, men ikke for meget for så kan risene ikke spises med pinde, hvis de ikke længere klistrer.
  • Pynt så dine pokebowls med grøntsagerne og frugten og drys til sidst sesamfrø over. Server straks.