Hyldeblomst mousse kage
Udskriv

Kage med hyldeblomstmousse

Antal 1 kage med Ø26 cm (10-12 personer)

Ingredienser

Kiksebund:

  • 225 g Digestive kiks (1/2 pakke)
  • 125 g smør

Hyldeblomstmousse:

  • 4 blade husblas
  • 3 dl hyldeblomstsaft
  • 3 spsk citron
  • 1/2 liter piskefløde

Pynt:

  • evt. karamel- eller chokoladespåner

Sådan gør du

Kiksebund:

  • Kom kiksene i en frysepose og bind en knude på den. Bank med en kagerulle på kiksene indtil de bliver til fine krummer. Hæld krummerne i en skål.
  • Smelt smørret. Hæld det over kiksekrummerne i skålen og rør godt rundt, så smørret er helt fordelt på krummerne.
  • Beklæd bunden af en justerbar bagering med bagepapir (så bagepapiret går helt op langs siderne på ydersiden af bageringen - sættes fast i toppen med papirklips) eller vælg at bruge en almindelig springform. Pres kiksekrummerne ud i bunden af din form i et jævnt lag. Sørg for, at det presses helt tæt og helt ud til kanterne, så får du den pæneste bund.
  • Stil kagen i fryseren i minimum 30 minutter inden hyldeblomstmoussen fordeles ovenpå.

Hyldeblomstmousse:

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
  • Kom imens hyldeblomstsaften og citronsaften i en lille gryde. Opvarm blandingen indtil det koger. Lad det småkoge i 1 minut og fjern så gryden fra varmen.
  • Vrid husblassen fri for vand og kom alle fire stykker husblas i hyldeblomstblandingen og rør rundt, til det er helt opløst. Lad blandingen køle af i cirka 5 minutter.
  • Pisk imens piskefløden til flødeskum i en stor skål. Hæld hyldeblomstblandingen over i skålen med flødeskum lidt ad gangen imens du forsigtigt rører med en stor grydeske. Vend hyldeblomstblandingen i flødeskummet indtil det er helt fordelt.
  • Tag din form med kiksebunden ud af fryseren og hæld moussen ovenpå i et jævnt lag. Ryst evt. formen lidt, så moussen fordeler sig pænt.
  • Stil kagen i fryseren i minimum 3 timer eller i køleskabet i minimum 6 timer inden servering. Hvis kagen er i fryseren tages den ud 30 min. før servering.