Udskriv
Hyldeblomst mousse kage

Kage med hyldeblomstmousse

Mængde 1 kage med Ø26 cm (10-12 personer)

Ingredienser

Kiksebund:

 • 225 g Digestive kiks (1/2 pakke)
 • 125 g smør

Hyldeblomstmousse:

 • 4 blade husblas
 • 3 dl hyldeblomstsaft
 • 3 spsk citron
 • 1/2 liter piskefløde

Pynt:

 • evt. karamel- eller chokoladespåner

Fremgangsmåde

Kiksebund:

 1. Kom kiksene i en frysepose og bind en knude på den. Bank med en kagerulle på kiksene indtil de bliver til fine krummer. Hæld krummerne i en skål.
 2. Smelt smørret. Hæld det over kiksekrummerne i skålen og rør godt rundt, så smørret er helt fordelt på krummerne.
 3. Beklæd bunden af en justerbar bagering med bagepapir (så bagepapiret går helt op langs siderne på ydersiden af bageringen - sættes fast i toppen med papirklips) eller vælg at bruge en almindelig springform. Pres kiksekrummerne ud i bunden af din form i et jævnt lag. Sørg for, at det presses helt tæt og helt ud til kanterne, så får du den pæneste bund.
 4. Stil kagen i fryseren i minimum 30 minutter inden hyldeblomstmoussen fordeles ovenpå.

Hyldeblomstmousse:

 1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
 2. Kom imens hyldeblomstsaften og citronsaften i en lille gryde. Opvarm blandingen indtil det koger. Lad det småkoge i 1 minut og fjern så gryden fra varmen.
 3. Vrid husblassen fri for vand og kom alle fire stykker husblas i hyldeblomstblandingen og rør rundt, til det er helt opløst. Lad blandingen køle af i cirka 5 minutter.
 4. Pisk imens piskefløden til flødeskum i en stor skål. Hæld hyldeblomstblandingen over i skålen med flødeskum lidt ad gangen imens du forsigtigt rører med en stor grydeske. Vend hyldeblomstblandingen i flødeskummet indtil det er helt fordelt.
 5. Tag din form med kiksebunden ud af fryseren og hæld moussen ovenpå i et jævnt lag. Ryst evt. formen lidt, så moussen fordeler sig pænt.
 6. Stil kagen i fryseren i minimum 3 timer eller i køleskabet i minimum 6 timer inden servering. Hvis kagen er i fryseren tages den ud 30 min. før servering.