Sukkerfri bananmuffins fra Bageglad
Udskriv

Fedtfattige fuldkorn bananmuffins

Antal 12 muffins
Forfatter Ambitious Kitchen

Ingredienser

  • 100 g god mørk chokolade
  • 3 modne bananer
  • 2 spsk honning**
  • 1/2 tsk vanillesukker eller 1 tsk vanilleessens
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 æg**
  • 1 dl græsk yoghurt***
  • 1 spsk mælk****
  • 175 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn).
  • Hak den mørke chokolade groft og stil det til side.
  • Skræl bananerne og bræk dem i stykker i en skål. Mos bananerne så meget som muligt med en gaffel. Tilsæt honning, vanilleessens hvis du bruger det, kokosolie, æg, græsk yoghurt og mælk. Pisk godt med et piskeris til det de våde ingredienser er rørt helt sammen.
  • Kom mel, bagepulver og salt i en anden skål og rør det sammen. Hæld de tørre ingredienser over i de våde ingredienser og rør det sammen med en grydeske, til det er samlet til en dej - lad være med at piske eller røre for længe.
  • Kom 12 muffinsforme i en muffinspande. Fordel dejen i de 12 muffinsforme og bag bananmuffinsene i 23-25 minutter. De er færdige når der kun hænger meget lidt dej ved en strikkepind eller tandstikker som stikkes i midten af en muffin.
  • Lad bananmuffinsene køle af på en bagerist.

Noter

Disse bananmuffins er fryseegnede i op til 3 måneder.
*Kan erstattes af stevia for vegansk version
**Kan erstattes af hørfrøæg for vegansk version
***Kan erstattes af soyayoghurt for vegansk eller laktosefri version
****Kan erstattes af mandelmælk for vegansk eller laktosefri version