Disse fantastiske brownies er et kæmpe hit hos både store og små. Brownien kan spises som den er, serveres med is og bær, eller indgå i en lang række forskellige desserter.
Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med STOR kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.
Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”, hvor hver elev (nok snarere elevens mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, et teaterstykke, eller lign. Dette var et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager! Når jeg hørte, at der skulle være bake sale tænkte jeg straks YES! BROWNIES! Jeg er nemlig fuldstændig tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies, og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.
Jeg har gjort de amerikanske soccer moms kunsten efter og deler her min allerbedste opskrift på svampede, lækre amerikanske brownies.
Hvordan er den perfekte brownie?
I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve min lækre chokoladekage med appelsin eller min “klassens time” chokoladekage.
Tips til at bage mine brownies
- Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en Kitchen Aid (reklamelink).
- De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
- Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
- Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
- Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
- Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
- Brownies er ikke velegnede som muffins.
Raspen gør en forskel
Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.
Kan brownien fryses?
Ja, brownien er fryseegnet! For at fryse brownien skal du lade den køle helt af. Jeg anbefaler derefter, at du skærer den ud i stykker inden frysning. Kom browniestykkerne i fryseposer med bagepapir imellem. Så kan du let tage det antal browniestykker ud, du skal bruge, og bagepapiret forhindrer stykkerne i at fryse sammen.
Lad browniestykkerne tø op i en frysepose på køkkenbordet.
Hvad kan man bruge brownies til?
Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til! Den er et kæmpe hit til klassens time kage, eftermiddagskaffen, fødselsdag og meget andet.
Brownien er også fantastisk som bund i kager og desserter. Se for eksempel disse opskrifter, hvor brownies indgår:
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan brownien fryses?
Jeps det kan den! Læs hvordan ovenfor i indlægget.Kan man tilsætte fyld til brownien?
Ja, du kan f.eks. tilsætte M&Ms, nødder, og lignende til dejen.Hvilken ovnindstilling skal brownien bages på?
Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.Hvordan ved man, at brownien har fået nok i ovnen?
Lav priktesten, hvor du stikker en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Brownien er færdig når der kun hænger lidt dej ved.Kan jeg fordoble opskriften?
Ja, portionen kan fordobles eller tredobles, men hvis du skal lave til flere anbefaler jeg at røre dejen ad flere omgange.Hvordan skal brownien opbevares?
Den skal opbevares tildækket med plastikfilm på køkkenbordet.
Her er nogle flere af mine mest populære kageopskrifter:
Verdens bedste brownies
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hasselnødder (valgfrit)
- Lidt rasp til formen
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.100 g smør, 100 g hasselnødder
- Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.2 æg, 3 dl sukker, 1½ dl hvedemel, 4 spsk kakao, 1½ tsk vaniljesukker, 1 knivspids salt
- Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
- Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).Lidt rasp til formen
- Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
- Lad brownien køle helt af i formen, før der skæres af den.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
987 kommentarer
Simpelthen så god, men hvad filan gør jeg forkert???
jeg har nu lavet den 6 !! gange, og hver gang er den bare langt fra færdig!!
Først tænkte jeg det var den bradepande jeg bagte den, så skiftede, men det virkede ikke. Så gav jeg den 10 min længre, men hjalp heller ikke, den var stadig helt ufærdig og ikke på den gode måde… Så fik jeg ny ovn(ikke kun pga brownie fejl.. lol) og det hjalp heller ikke?! så prøvede jeg igen med 10 min længere, og den var stadig langt fra færdig 🙁 og nu prøvede jeg i dag med længere tid, og den var stadig ikke færdig…. Den smager stadig sindssygt godt, men det næsten pinligt at servere et stykke flydende stads til sine venner lol 🙁
Hej Maja
Det lyder mystisk! Hvilken temperatur og ovnindstilling bager du kagen på? Og hvilken type smør bruger du til kagen?
175 grader almindelig ovn, som der står i opskriften. Jeg bruger bare normal lurpak smør.. Jeg pisker æggene og sukkeren helt hvide og luftige, kan det være problemet?
Super. Hmmmm du kan sagtens piske æg og sukker men det skal ikke piskes i lang tid. Du kan prøve blot at røre det sammen i stedet, jeg kan dog ikke forestille mig at det er det der er problemet.
Har du dobbelttjekket at du har den rigtige mængde mel, kakao osv? Er din dej meget tyk (så den nærmest skal smørres ud)?
Du nævner at du bruger en bageform. Mener du en tynd bageform beregnet til kager eller ovnfast fad i porcelæn?
Nej min dej er faktisk ret flydende. jeg bruger præcis det jeg skal af alt, dobbelt tjekker hver gang.
Jeg bruger sådan en tynd bageform beregnet til kager, gætter på det aluminium eller sådan. Tynd metal! Jeg har også prøvet med sådan nogle staniolforme..
Okay så ved vi, at det er din dej der er noget galt med. Den skal nemlig være tyk og svær at smørre ud, ligesom på billedet. Hvilken type kakao bruger du?
Aha! Tænkte nok din så meget mere tyk ud end min. Jeg bruger bare helt normal ægte kakao, ikke sådan noget der er tyndet ned med sukker eller andet..
Hmm okay så er det ikke det. Det må næsten være noget med mængderne som du tager fejl af. Men svært at sige hvad…
Jeg prøver at lave den igen snart, og så må jeg se hvad det er jeg gør galt! Tusinde tak for dine mange svar !! Håber du nyder sommeren
Selv tak, håber du løser det 🙂
Jeg pisket sukker og æg 5-10 min og min blev perfekt, hvad skulle forskel være ikke at piske det meget 🤔
Har altid hørt jo mere det piskes luftigt jo bedre
Hi Trine,
I had these brownies at a friends party and absolutely loved them!
If I doubled the portions, what size baking dish/tin should I use?
Also, I should not be using the fan mode in the oven right?
Hi Trine,
I had this brownie at a friends party and absolutely loved it!
If I double the portions, what size baking dish/tin should I be using?
Hi Shilpa
Glad you like it! To double the portion we recommend a baking dish that is approx. 30×40 cm (a bit smaller also works).
Thanks Trine! And the oven setting should not be fan mode, correct?
Correct! Use the regular oven setting where the fan is off 🙂
De verdens bedste kokke og bagere er mænd 😉 jeg er også uddannet kok og bager og synes de fleste dumme spørgsmål kommer slet ikke fra mænd 😂😂
min kage er blevet helt sten hård efter jeg har bagt den og den har stået lidt. Den var ellers perfekt da den kom ud af ovnen 😔
Hej Ulla
Hvilken temperatur og ovnindstilling har du bagt kagen på?
175. Med almindelige ovn. Men kom til i et par minutter i starten at give den varmluft, men det var meget kort tid. Kan det være derfor? 😕
Hmm det er svært at sige. Den har jo i hvert fald fået for meget – stak du i den med en tandstik/strikkepind? Alle ovne er jo forskellige, så man skal tjekke midten af kagen efter noget tid.
Denne kage bager jeg nok mindst tre gange om måneden. Den er let at lave, og sindssygt lækker- selv uden chokolade. Fantastisk opskrift!
Denne kage bager jeg nok mindst tre gange om måneden. Den er let at lave, og sindssygt lækker- selv uden chokolade. Fantastisk opskrift!
Jeg har lavet disse brownies og frosset dem ned, efter jeres vejledning. De er frosset ned med ca. 25 stk i hver. Hvordan får jeg dem bedst tøet op?….i køleskab, på køkkenbordet eller…?? Og hvor lang tid før de skal bruges, skal de ud af fryseren?
Håber I kan hjælpe 😊
Please – nogen der kan svarer – skal bruge dem i morgen eftermiddag 😬
Ca 2 timer. Du skal bare lade den stå på køkkenbordet! Men du kan også tage dem op før hvis du vil være helt sikker!
Hej Trine.
Som du kan se på mit navn, så er jeg en mand, og når man er hankøn så er selv de dummeste spørgsmål omkring madlavning/bagning jo tilladt. he he.
Så når du skriver “rør æg og sukker sammen”, hvor længe drejer det sig så om?
For jeg formoder ikke, at det ligefrem skal piskes sammen.
Jeg regner med, at det bare lige skal røres sammen til man kan se, at det har samme gullige farve over det hele.
Men ville gerne lige være helt sikker, inden jeg går igang.
Hej Michael
Du rører bare med en grydeske eller piskeris til det er blandet godt sammen 🙂 ingen grund til at piske længe.
Rigtig god fornøjelse
Skal det være hele æg eller er det kun æggehviderne man skal bruge??
Hele æg 🙂