Bad i varme kilder i Hakone i Japan

Bad i varme kilder i Hakone i Japan
 

Mount Fushi ved Ashi søen i Hakone Japan

Hakone er et fantastisk område vest for Tokyo, kendt for sine smukke bjerge, udsigten til Mount Fuji og sine mange naturlige varme kilder. Hakone er det perfekte weekend getaway fra Tokyo hvis man trænger til at komme lidt væk fra larmen og menneskerne og vil slappe af.

Det tager under en time at tage offentlig transport fra det centrale Tokyo til Hakone. Det bjergrige område er et så populært rejsemål for både japanere og udenlandske turister, at der er skabt en bekvem rundrejse i området, så man kan få mest muligt ud af kort tid. Vi anbefaler at tage på denne rundtur, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt, og undervejs tage 1 eller 2 overnatninger, hvor man nyder det varme kilevand.

I dette indlæg:

  • Sådan kommer man rundt i Hakone
  • Bad i varme kilder
Hakone i Japan

Udsigt til Mount Fuji i Hakone

Sådan kommer man rundt i hakone

Udgangspunktet for at rejse rundt i Hakone er oftest Odawara Station. Det er let at komme til denne station fra Tokyo, f.eks. med JR Tokaido Shinkansen, Kodoma Train, fra Shimbashi eller Shinagawa Station der tager cirka 30 minutter.

Billet til offentlig transport i Hakone

Billetten JR Pass, som mange turister rejser med, gælder kun til og med Odawara Station, og altså ikke til at komme rundt i Hakone. På stationen kan man købe Hakone Free Pass billetten til rundrejse i området, som hurtigt kan betale sig hvis man vil se sig omkring.

Hakone Free Pass gælder til:

  • Hakone Tozan Train
  • Hakone Tozan Cable Car
  • Hakone Ropeway
  • Hakone Sightseeing Cruise
  • Hakone Tozan Bus
  • Odakyu Hakone Highway Bus
  • Numazu Tozan Tokai Bus

Nedenfor ses et kort over Hakones offentlige transportmuligheder med tidsindikationer for rundrejsen.

Hakone rundrejse

Transportmuligheder i Hakone

Fra Odawara til Hakone-Yumoto

Fra Odawara Station er det letteste at tage toget i 10-15 minutter til Hakone-Yumoto Station. Herfra starter rundturen og altefter hvor i Hakone I skal bo og jeres tidsplan, kan I tage venstre eller højre om. Nedenfor forklarer vi ruten hvis man tager højre om og vil man den anden vej gør man det bare omvendt.

Fra Hakone-Yumoto til Goya

På Hakone-Yumoto Station kan man med fordel opbevare sin bagage i aflåste skabe, hvis man ikke vil have det med rundt. Alternativt kan man få det sendt til sit hotel eller ryokan (japansk bed and breakfast) med Hakone Baggage Service fra stationen.

Fra denne station afgår Hakone Tozan Railway hvert 10.-20. minut. Toget snegler sig gennem en smal dal og mere end 300 meter opad på cirka 30 minutter. Undervejs kommer man forbi Hakone Open Air Museum, hvor man kan stoppe hvis man har lyst. I Gora ligger Hakone Art Museum og en fin park med et thehus, hvis man har brug for en pause.

Fra Gora til Sounzan

Fra Gora skal man med den stejle Hakone Tozan Cable Car som afgår hvert 20. minut. Turen er kort og varer kun cirka 10 minutter.

Hakone Cable Car

Hakone Cable Car

Fra Sounzan til Togendai

Nu er man højt oppe og skal med svævebanen Hakone Ropeway. Hele turen tager lige under 30 minutter, men der er et stop undervejs ved Owakudani, hvor man skal skifte vogn.

Hakone Ropeway

Hakone Ropeway

Vi anbefaler, at holde et kort stop i Owakudani og kigge på vulkanaktiviteten i området. Det vælter op med gas fra undergrunden. Bemærk at her lugter meget af svovl! Her er en kantine og toiletter.

Vulkanaktivitet i Japan

Vulkanaktivitet i Owakudani

Owakudani er et rigtig godt sted at se Mount Fuji på en klar dag og der er generelt fantastisk udsigt til den smukke vulkan på hele svævebaneturen.

Mount Fuji i Japan

Mount Fuji

Fra Togendai til Hakone-machi eller Moto-hakone

Fra Togendai skal man sejle på det smukke Lake Ashi med Hakone Sightseeing Cruise, som afgår hver 30-60 minutter. Sejlturen tager 30-50 minutter og hvis man er heldig når man en af de afgange, hvor der er en piratkaptajn om bord.

Hakone Sightseeing Cruise

Lake Ashi og Hakone Sightseeing Cruise

Hakone-machi til Moto-hakone

Den smukke sø Lake Achi blev dannet ved Mount Hakones sidste udbrud for omkring 3000 år siden. Søen er omkranset af bjerge og på klare dage et fantastisk godt sted at se Mount Fuji. Her ligger den fine Hakone-jinja Shrine med sin røde tempelport i vandet.

Mount Fuji ved Lake Ashi i Hakone Japan

Udsigt til Mount Fuji i Hakone

Det er en fin gåtur fra Hakone-machi til Moto-hakone på cirka 20 minutter. Stop ved Onshi Hakone Park for fantastisk udsigt. Alternativt kan man tage bus eller Hakone Sightseeing Cruise fra Hakone-machi til Moto-hakone.

Moto-hakone til Hakone-Yumoto

For at komme det sidste stykke tilbage til Hakone-Yumoto Station skal man med Hakone Tozan Bus linie H eller K. De går hvert 15.-10. minut og turen tager cirka 40 minutter.

Hakone-Yumoto til Odawara

Fra Hakone-Yumoto kan man tage toget tilbage til Odawara Station og rejse videre.

Bad i varme kilder

Hakone er et af de bedste steder i Japan at bade i onsen (naturlige varme kilder). Mange hoteller og ryokan (japanske bed and breakfast) i området har onsen, enten fællesbade eller private bade. Vi anbefaler, at booke et hotel hvor I har adgang til det lækre vand og især udendørs bade, da det er en fantastisk oplevelse at sidde med kroppen i det varme vand i den kolde bjergluft.

Tatoveringer og onsen

I Japan er det som regel ikke tilladt at bade i onsen, hvis man har tatoveringer. Der er flere årsager til dette, blandt andet at tatoveringer historisk set har været kendetegn for yakuza (den japanske mafia) og at japanerne finder tatoveringer ekstremt uhygiejniske. I forvejen er nogle japanere ikke glade for udlændinge i vandet og det er sandsynligt at der vil blive klaget hvis en tatoveret udlænding sniger sig ned i vandet, og I risikerer at få en bøde eller blive bortvist.

Små tatoveringer tillades nogle steder hvis de dækkes af et stykke klisterplastik. Dette skal købes med på forhånd da det, så vidt vi ved, ikke kan købes i Hakone.

Hvis man har tatoveringer anbefaler vi at booke en privat onsen (læs videre for mere information). Dette kan dog ikke lade sig gøre hvis man har tatoveringer på f.eks. hænder og hals, som ikke kan skjules af tøj.

Hoteller og ryokan med fællesbade

Fællesbade er altid opdelt i mænd og kvinder, da man bader nøgne. De fleste steder har både indendørs og udendørs bade, og nogle har flere forskellige. Hvis I rejser mand-kvinde vil I derfor være nødt til at bade hver for sig.

Hoteller og ryokan med private bade

Her er mange hoteller og ryokans med private bade på værelset. Det koster naturligvis væsentligt mere, men er også en luksuriøs oplevelse som virkelig kan anbefales! Det er en god mulighed hvis man gerne vil bade mand-kvinde sammen og/eller hvis man har tatoveringer. Tatoveringerne skal dog skjules for personalet ved check-in, middage, osv.

Onsen varme kilder Japan

Privat onsen på ryokan nord for Takayama

Offentlige onsen

Der findes flere forskellige onsen, som kun tilbyder bad og ingen overnatning eller mad.

Hakone Yuryo Onsen har forskellige private onsen som kan lejes på timebasis. Man kan reservere en måned før. Det er et godt valg hvis man ikke vil betale for privat onsen på sin ryokan (japansk bed and breakfast) men gerne vil bade sammen mand-kvinde eller hvis man har tatoveringer. Man skal underskrive en erklæring om, at man ingen tatoveringer har. Det ligger 15 minutters gågang fra Hakone-Yumoto Station eller lige ved Tonosawa Station eller ved busstoppestedet Tonosawa.

Hakone Tenzan Toji-Kyo har et fint udvalg af indendørs og udendørs fællesbade, hvor mænd og kvinder bader adskilt. De er kendt for at tillade folk med tatoveringer, så længe de ikke virker stødende og man ikke er en større gruppe af tatoverede besøgende. Det ligger ved busstoppestedet Oku Yumoto Iriguchi.

Fortæl om din oplevelse

Har du været i Japan? Vi vil smadder gerne høre om dine oplevelser – så skriv en kommentar og fortæl nedenfor!

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
3. marts 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven