Vafler

Vafler
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Vafler opskrift med is

Solen skinner i København i dag. Vejret er skønt og jeg har gået en lang tur på Frederiksberg. Jeg fik en pludselig trang til hjemmelavede vafler da jeg kom hjem, så her får I opskriften.

Vafler er en af de helt klassiske desserter, som de fleste har fået som børn. Der er noget trygt ved disse karakteristiske hjerteformede kager der minder mig om familie og hjemlig hygge. At de desuden smager fantastisk, især med syltetøj og is, er blot en bonus!

Det kræver en lille investering at lave vafler, nemlig i et vaffeljern. Det fylder lidt på køkkenbordet men kan jo opbevares i et skab eller i kælderen hvis man er så heldig at have sådan en – og det er investeringen værd. Ingen kan modstå sprøde vafler, enten til brunch eller til eftermiddagshyggen.


Vaffeljernet skal smøres godt inden dejen kommes på, så vaflerne er nemme at få af. Derefter øses dej på midten af vaffeljernet. Dejen fordeler sig selv ud til kanterne. Låget til vaffeljernet lukkes i og vaflen steger i cirka 5 minutter, til den er gylden.

Vaffeldej i vaffeljernVaffeljern

Gentag processen med den resterende dej. Portionen giver 25 vafler (det vil sige 5 hele vafler af 5 styk).

Hjemmelavet vafler fra Bageglad

Server vaflerne lune, for eksempel med is og syltetøj.

Vafler opskrift fra Bageglad

Vafler opskrift med is

Vafler

Antal: 25 stk (cirka)
Forfatter: Tørsleffs
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 125 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 75 g smør + ekstra til stegning

Sådan gør du

  • Smelt smørret. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål.Tilsæt mælk og æg og pisk dejen godt sammen. Hæld det smeltede smør i og pisk yderligere til du har en helt glat vaffeldej.
  • Opvarm vaffeljernet. Kom en klat smør midt på vaffeljernet og vip vaffeljernet, så det fordeles ud over det hele. Øs vaffeldej på midten af vaffeljernet. Dejen fordeler sig selv ud til kanterne. Luk låget og steg vaflen i cirka 5 minutter, til den er gylden.
  • Løft vaflen af vaffeljernet med en palet. Gentag processen indtil der ikke er mere dej tilbage.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


17. januar 2015 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven