Udstyr til en Københavnerbaby

Udstyr til en Københavnerbaby
 

Lille børneværelse

Min mand og jeg står med de skønneste følelser omkring, at vi snart skal være forældre for første gang – de små smølfespark der mærkes dagligt og alle de idéer om de hyggelige ting vi skal lave sammen som lille ny familie.

De praktiske ting begynder dog at fylde mere, efterhånden som vejret begynder at blive varmere og minde os om, at nu er sommeren her officielt, og lige om lidt kommer vores lille pige til verden og kræver en hel del af os.

Som mange førstegangsforældre er vi på bar bund ift. hvad man egentlig har brug for, for at tage sig af sådan en lille størrelse. Hvad er must-have og hvad er bare nice-to-have, men kan gøre livet lettere? Det er en helt ny verden og vores ordforråd inden for babygenren er blevet udvidet gevaldigt over de seneste måneder!

Vi bor i en dejlig lys lejlighed på 90 m2 på Frederiksberg, hvilket efter Københavnerstandarder jo på ingen måde er småt, men vi har dog heller ikke uendelige mængder plads. Baby får et værelse på 6 m2, men som også er vores opbevaringsrum og mit fotostudie, og vi har kun lidt opbevaringsplads i kælderen. Derfor har vi spurgt familie og venner om, hvad de egentlig har haft brug for. Nedenfor fortæller jeg hvad vi har købt til vores første barn, I håb om at det måske kan inspirere dig!

babyudstyr til transport

Barnevogn
Valg af barnevogn var den største beslutning for os, fordi man jo vil bruge den meget og fordi det typisk er en af de helt store udgiftsposter (i hvert fald hvis man køber en helt ny). Da vi bor i storbyen besluttede vi os hurtigt for, at vi skulle have en kombivogn med drejehjul, som ikke fylder så meget og er nem at manøvre rundt i butikker og på et tætpakket fortov. Vi endte med at vælge en Bugaboo Fox kombivogn fordi den er kompakt, både understel og lift kan låses fast individuelt (tro mig, det er nødvendigt i København!), og den er nem at slå sammen. Vi har desuden også fået en gammel barnevogn af et vennepar med større liggemål (90 cm) som vi vil bruge på altanen.

Lift
Lift medfølger i mange barnevogne. I vores Bugaboo Fox er hele barnevognkassen sådan set en lift der kan klikkes af med ét klik. Men vi bor på 3. sal og når der kommer 4-6 kg baby oveni i en lift på 2-3 kg er det nok ret hårdt at slæbe hver gang man skal op af trappen. Vi har derfor suppleret med en lille letvægtslift fra CamCam. Den kan baby evt. også sove i det første stykke tid.

Autostol
En autostol er sådan set kun et must-have hvis man som os har bil. De kan lejes hvis man ikke kører særlig tit. Man skal som minimum have en autostol når baby skal med hjem fra hospitalet, hvis man kører i bil eller taxa.

Autostol følger nogle gange med som del af et kombivogn køb. Det gjorde den ikke med vores, men vi har valgt en autostol som passer på barnevognstellet (ved køb af en adapter). Vi valgte en Cybex Cloud Z autostol, som er smart fordi den kan ligges ned når man ikke kører. Det betyder, at hvis baby har brug for en pause undervejs (det er vigtigt, at de får strukket deres ryg ud i løbet af lange køreture) eller hvis vi vil ind og handle på vej hjem, kan man lægge hende ned i autostolen ved ét klik og tage hende med – forhåbenligt uden at vække hende!

Hvis man også køber Isofix base til autostolen er den nem at få ind og ud af bilen, og denne autostol kan drejes så det er mindre hårdt for ryggen at løfte baby ind og ud. Isofix basen kan i øvrigt genbruges til den næste størrelse autostol også.

Cybex Cloud Z er en dyr autostol pga. de ekstra funktioner, men vi har valgt at prioritere det fordi vi ofte kører langt (2 timers ture til Odense og 3 timers ture til sommerhus i Sverige). Hvis vi kun kørte kortere ture ville vi ikke have prioriteret det ligeså højt.

Bæresele eller strækvikle
Jeg ser mange i bylivet med bæreseler og strækvikler, og det er jo så smart at man kan have armene fri! Jeg har hørt lidt blandet fra venner og bekendte. Nogle foretrækker bæresele trods begrænset tid baby må sidde i den. Andre foretrækker strækvikler da baby kan sidde der længere, dog har nogles babyer ikke gidet det. Vi afventer og ser hvilken type baby vi får. Hvis hun slet ikke gider ligge selv kan jeg forestille mig, at en strækvikle kunne være en god løsning, men min mand vil gerne have denne bæresele.

Babyudstyr til pusletid

Puslebord- og pude
Det er bare rart med et dedikeret sted til bleskift. Så har man det hele lige ved hånden. Vi havde allerede en IKEA Malm kommode, som vi har sat ind i børneværelset, og til den har vi købt en pusleplade vi kan lægge ovenpå. En billig og nem løsning til få hundrede kroner, som nemt kan fjernes senere.

Ift. valg af puslepude blev vi rådet til at finde en, som baby ikke kan trille af (altså har høje kanter) og hvor betrækket er vandafvisende. Vi har købt en Cam Cam puslepude med fint mønster, bare fordi den er sød og lever op til ovenstående krav. Jeg er også ret vild med mønstret på denne fra Konges Sløjd. Havde vi haft mere plads (en dybere pusleplade) ville vi nok have købt puslemåtten fra Leander, fordi den er virkelig praktisk.

Pusletaske
Der er ingen definition på hvad en pusletaske skal kunne. Man kan sådan set bare bruge en almindelig taske. Jeg blev anbefalet at bruge en taske med mange rum der kan tåle vind og vejr, med en strop lang nok til at hænge på barnevognens styr. Jeg har valgt pusletasken fra Cam Cam i sort fordi jeg synes den er pæn, praktisk og så diskret at Martin nok godt kan finde sig i, at have den med også. Jeg har købt et pusleunderlag til. Hvis det kun var mig der skulle bruge tasken ville jeg nok have købt det grå sæt fra Cam Cam, som jeg er ret vild med.

Jeg overvejede dog også pusletasken fra CAMA Copenhagen med indbygget pusleunderlag, men synes den blev lidt for stor til vores behov. Derfor har jeg et Cam Cam pusleunderlag ved siden af, som jeg har fået i gave. Der findes mange smarte pusleunderlag man kan folde sammen, for eksempel det fine mønstrede pusleunderlag fra Konges Sløjd og det praktiske grå pusleunderlag fra Sebra.

Babyudstyr til sovetid

Tremmeseng
Når baby bliver større bliver det nødvendigt med en tremmeseng. Vi har planer om, at baby skal ind og sove på sit eget værelse forholdsvis tidligt, så vi investerer snart i en tremmeseng. Så vil vi sætte hende i lift eller babynest nede i tremmesengen. Min mand ønsker sig en Sebra seng, bare fordi han synes den er så fin. Det gør ondt i dankortet, men den er virkelig sød! Vi har suppleret med en virkelig fin sengerand fra Petit by V.

Vugge
Det er ikke et must-have med en vugge, for baby kan jo også sove i en lift eller babynest inde ved forældrene i starten. Vi har dog en familievugge der går generationer tilbage og som jeg også selv har ligget i, så for hyggens skyld bruger vi den. Vi kender rigtig mange, der har haft stor glæde af hængevugger, men vi venter lige og ser hvordan vores baby sover. Ellers står valget helt klart på en hængevugge fra Nature Sway, som vi nok køber brugt.

Babyalarm
En babyalarm er ikke uundværlig, især ikke i en lille lejlighed, men alle vi kender har dog haft brug for dem. Det er også bare smart hvis man som os gerne vil have baby sovende på altanen eller i sit eget værelse ret tidligt. Vi har købt Neonate BC5800D fordi mange vi kender har Neonate og den passer til vores behov. Vi føler ikke, at vi har brug for den opgraderede model, som har talk-back funktion og længere rækkevidde men det afhænger af behov.

Babydyne, sengetøj og lagen
Vi får en sommerbaby og har valgt at købe 2 gode helårsdyner fra Quilts of Denmark, som vi fik anbefalet af en veninde. Man kan også skifte mellem vinter- og sommerdyner, men det syntes vi var overkill. Det kan være vi bliver klogere. Vi har købt to dyner så vi har én til sengen og én fast til barnevogn/autostol. Og så har vi 3 sæt babysengetøj, så der altid er ét rent at skifte til ved uheld.

Vi har købt et vådliggerlagen til vores egen seng, da vi har dyre madrasser og ikke vil tage nogle chancer hvis nu vandet går når jeg sover, og det har vi planer om at klippe i mindre stykker og bruge til babyens vugge og seng efterfølgende. Desuden har vi fået nogle fine almindelige babylagener i gave som vi lægger ovenpå.

Babytæppe og/eller svøb

Vi vil svøbe vores baby som en lille burrito, så hun føler sig tryg. Det kan man selvfølgelig gøre i en dyne, men på en varm sommerdag kan det godt blive for varmt, så vi har også et par ultrabløde, tynde svøb fra Cam Cam og svøb fra Done by Deer. Min mor har også strikket det fineste barnevognstæppe til vores lille pige, som også kan bruges til svøb. Er man ikke så heldig at have en strikkekyndig i familien kan man selvfølgelig købe et, bare vælg noget der ikke kradser og som kan vaskes.

babyudstyr til spisetid

Ammepude
Hvis man ammer kan det være smart med en god ammepude, så man ikke får ondt i ryggen. Jeg gjorde endnu et udsalgskup på en fin ammepude fra Konge Sløjd med fint print på betrækket, men de fås i alle prisklasser og størrelser, for eksempel også den fine ammepude fra Bonet et Bonet.

Brystpumpe

Endnu en af de ting man ikke rigtig ved, om man får brug for, er en brystpumpe. Jeg har dog flere veninder som har været lidt på spanden med brystbetændelse, helligdage og manglende brystpumpe, så da jeg fandt en elektrisk brystpumpe fra Beemoo Care på udsalg slog jeg til, da jeg havde fået den anbefalet. Så nu har vi den.

Højstol med indsats til nyfødt
Absolut mere et forældre-behov end et baby-behov er en højstol, hvor baby kan sidde med ved bordet. Vi fik en god deal på en Tripp Trapp højstol med indsats til nyfødt og slog til. Hvis ikke vi havde fået en god pris havde vi nok ventet lidt med at købe den.

Stofbleer

Stofbleer i massevis! Ej vi er startet med en 10 stykker, som jeg er sikker på vi får brug for. Jeg har købt nogle forskellige af dem på udsalg på internetbutikker, så jeg kunne få nogle i en ordentlig kvalitet med (forhåbenligt) ordentlig sugeevne. Så tester jeg lidt af og ser hvilke jeg synes er bedst, inden jeg køber flere.

Andet babyudstyr

Aktivitetstativ- og tæppe
Et aktivitetsstativ og legetæppe er absolut ikke noget, man behøver købe til en nyfødt. Vi faldt over det sammenklappelige aktivitetsstativ fra Franck & Fischer, som vi gerne ville have brugt og slog til, så nu har vi det til når baby bliver stor nok til at synes, at det er sjovt. Jeg købte desuden et blødt puslespilsgulv på et ophørsudsalg til god pris og så er planen, at lægge et vattæppe fra Cam Cam oven på det, hvis baby skal ligge på gulvet.

Badekar

Vi har ikke badekar i lejligheden og det er altså praktisk når baby skal i bad. Vi har købt et sammenklappeligt badekar fra Stokke, fordi det fylder mindst muligt når vi ikke bruger det. Det har indbygget termometer, men har man ikke det skal man bruge albue-tricket eller have et termometer, så man kan sikre sig, at vandet er passende temperatur til lille bebs.

Blespand

Jeg ville ønske vi kunne slippe af med brugte bleer lynhurtigt, men eftersom det at kyle dem ud af vinduet ikke rigtig er en (fair) mulighed og der er langt ned fra tredje sal må vi ty til en blespand, så vi ikke skal rende op og ned dagen lang. Vi har fået en gratis blespand fra Tommee Tippee i en pakke fra BabySam, så nu tester vi den af og ser, om den holder lugten inde.

Bamse

Vores lille vidunder skal have en blød bamse. Jeg elsker bamserne fra Jellycat fordi de er så søde og bløde, så jeg forestiller mig, at hun får sådan en på et tidspunkt.

Tøj
Baby skal selvfølgelig have noget tøj. Det er svært at forudsige hvilken størrelse tøj skal bruges til en nyfødt baby. Vi har 3-4 sæt tøj samt et par heldragter i størrelse 50 og så har vi en del mere i størrelse 56 og større størrelser, som vi har købt på lagersalg, udsalg og fået af familie og venner. Jeg kan varmt anbefale at tage på lagersalg – der er mange penge at spare, især hvis man gerne vil have tøj af en vis kvalitet.

Vi skal have en sommerbaby, så vi har primært kort- og langærmede bodystockings og bløde bukser i de små størrelser, samt nogle heldragter med og uden fødder. Hvis det er vinterbørn skal man også have en køredragt- eller pose.

Lidt babylegetøj
Vi har fået lidt legetøj i nogle af de gratis babypakker og faldet over lidt der var så sødt at vi ikke kunne stå for det. Men en lille nyfødt kan hverken se langt eller fokusere særlig meget på det i starten, så det er nok mere vores behov end babys!

Jeg er meget spændt på, hvad vi får brug for af ovenstående. Nu har vi det meste klar til når baby melder sin ankomst inden for den næste måneds tid. Jeg holder jer opdateret!

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
22. juni 2019 af Trine Ingen kommentarer

Mere i samme kategori

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven