Trøfler med hvid chokolade og citron

Trøfler med hvid chokolade og citron
 

  • 4+ timer
  • Middel
Trøfler med citron og hvid chokolade fra Bageglad

Her følger opskriften på de lækreste trøfler med hvid chokolade og citron, som kan serveres på enhver årsstid – både til påske, til jul eller om sommeren med et glas kold champagne!

Trøfler med citron og hvid chokolade fra Bageglad

Piskefløde opvarmes og hældes over hakket hvid chokolade og citronskal, så den varme fløde smelter chokoladen. Dette sættes på køl indtil det er afkølet og stift, med lidt husholdsningsfilm over. Det er vigtigt at lægge filmen helt ned til flødeblandingen for at undgå kondens.

Når blandingen er afkølet kan der bruges en ske til at tage lidt op og der trilles en kugle i håndfladerne. Husk at sæt kuglerne på køl igen med det samme, da hænderne opvarmer massen – det hele kan blive meget klistret! Når trøflerne er afkølede igen, smeltes mørk chokolade over vandbad og de overtrækkes en efter en. Der kan med fordel bruges en chokolade-gaffel, men en ske kan også sagtens bruges. Husk at dryp kuglerne af for overskydende chokolade, indtil de sættes på en tallerken med bagepapir til afkøling igen.


Til sidst smeltes lidt hvid chokolade over vandbad, og det kommes i en sprøjtepose (eller en almindelig frysepose). Klip et lillebitte hul og sprøjt det hvide chokolade i streger hen over trøflerne som pynt.

Citron trøflerTrøfler med citron

Trøflerne er den perfekte værtindegave til påskefrokosten!

Hvid chokolade trøfler fra Bageglad

Trøfler med citron og hvid chokolade fra Bageglad

Trøfler med hvid chokolade og citron opskrift

Mængde: 15 -20 trøfler
Udskriv

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Kom hvid chokolade og citronskal i en skål. Opvarm piskefløden indtil det er lige ved at koge og hæld det over den hvide chokolade og citronskallen - pisk lidt hvis chokoladen ikke er helt smeltet.
  2. Dæk blandingen med film (husk at læg det helt ned over blandingen for at undgå kondens) og sæt det i køleskabet indtil det er stift, i ca. 2-3 timer.
  3. Brug en lille ske og tag lidt af blandingen i hånden og form det til en kugle. Det er nemmest hvis kuglen sættes i køleskab med det samme, da dine håndflader opvarmer blandingen og dermed gør det hele meget klistret. Kuglerne køles i ca. 30 min.
  4. Smelt smeltechokoladen over vandbad og dyp kuglerne så de er helt overtrukket med chokolade. Det er meget vigtigt at de er nede i det smeltede chokolade i mindst mulig tid, da den varme chokolade kan ødelægge den runde form på trøflerne.
  5. Læg de overtrukkede trøfler på en tallerken med bagepapir og sæt i køleskabet. Når de overtrukkede trøfler er afkølet, smelt lidt hvid chokolade over vandbad, kom det i en sprøjtepose, klip et lille hul for enden, og sprøjt hvide streger på trøflerne som pynt.

9. juli 2012 af Mette 2 kommentarer

Kommentarer (2)

  • LaCucina Nada Svar

    NOVRA, de ser gode ud. 
    Den opskrift må jeg da vist lige gemme.
    Har du lavet dem med en slags spiritus eller koncentreret saft?

    12. juli 2012 at 12:53
    • Mette Svar

      Hej! Tak 🙂 Jeg har lavet dem som der står i opskriften, med citronskal, men man kan sikkert sagtens tilsætte spiritus eller saft – man skal nok bare være opmærksom på, at de måske bliver mere flydende, og skal måske stå i længere tid for at stivne.

      13. juli 2012 at 09:43

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven